OBOŽAVATE KAFU? Otkriće britanskog lekara zgadiće vam omiljeni napitak

Autor: Republika

Lifestyle

10.03.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se ljubitelj kafe, verovatno imate i naviku da odmah posle buđenja posegnete za omiljenim napitkom. Otkriće doktora iz Ujedinjenog Kraljevstva Karana Rajao tome šta se može naći u mlevenoj kafi mnoge je zgrozio

RepublikaFoto: pexels.com
Kafa je jedan od omiljenih napitaka u celom svetu

On je otkrio da postoji verovatnoća da naša mlevena kafa uključuje mali procenat bubašvaba i komadića drugih insekata. To se ne radi namerno ili zbog ukusa, ali ovi insekti se slučajno pronađu u vrećicama kafe.

Američka administracija za hranu i lekove sprovela je studije koje su pokazale da je do 10 procenata zrna kafe zaraženo bubašvabama i drugim insektima. Aparati za kafu nisu u mogućnosti da ih u potpunosti obrade, pa se insekti samo peku i melju u zrna. Ova agencija dozvoljava određenu količinu delova insekata u našoj hrani dok ne pređe određeni procenat.

Mnogi su bili šokirani ovim nalazom, ali su takođe odlučili da više ne konzumiraju kafu.

- Zaista nije trabalo da ovo saznam! Pijem kafu svaki dan, pokvarili ste mi jutarnji ritual -  samo je jedan od brojnih komentara zgoženih ljubtelja kafe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading