ZA BEZBRIŽNO KUVANJE: Sačuvajte svežinu sastojaka SPECIFIČNIM trikovima koji sigurno rade

Autor: Republika

Lifestyle

04.03.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge domaćice u kuhinji imaju razne savete za čuvanje namirnica , ali ovi trikovi će vam zaista pomoći da spasite ručak, sačuvate svežinu namirnica, ali i uštedi vreme na razne stvari oko hrane zbog kojih vam kuvanje i nije baš najomiljenije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kuvanje u kuhinji (Ilustracija)

Naime, postoje razne stvari koje do sada niste znali, ali iskusne domaćice će vam pomoći da produžite "život namirnicama koje koristite svakodnevno.

Mleku produžite trajanje, tako što ćete staviti malo soli u tetrapak.

Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

Svežinu salate spasite papirnim ubrusom. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.

Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što ih odložite u frižider stavite malo soli.

Za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading