(RECEPT) ORAŠASTI plodovi su dobri za IMUNITET! Pomažu u borbi protiv UPALA, KARCINOMA, čuvaju SRCE i MOZAK!

Autor:

Lifestyle

03.02.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedite punu šaku orašastih plodova dnevno i smanjićete potrebu za odlazak kod lekara, tvrde naučnici sa univerziteta u Luizijani...

RepublikaFoto: pixabay.com

Bademi među orašastim plodovima sadrže najmanje kalorija i dobar su izvor vitamina E, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Pomaže u borbi protiv upala, karcinoma pluća i opadanja kognitivnih sposobnosti.

Orasi sadrže najviše alfa-linolenske kiseline, koja je oblik omega 3 nezasićenih masnih kiselina, pa su odlični za očuvanje zdravlja srca i pravilan rad mozga.

Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce. Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate.

Lešnik je odličan izvor magnezijuma i fosfora, koji deluju na opuštanje mišića i gradnju kostiju.

Recept za jačanje imuniteta:

Potrebno je:

- 100 g suvog grožđa
- 150 g oraha u jezgru
- 100 g badema
- kora od dva limuna
- 100 g suvih kajsija
- 100 g suvih šljiva
- 250-300 g meda

Priprema:

Sameljite u mašini za mlevenje mesa ili nekoj seckalici: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promešajte. Dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana. Uzimajte 1-2 kašike tri puta dnevno.
Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading