Redovnim konzumiranjem limuna brže se skidaju neželjeni kilogrami, a evo i kako

Autor:

Lifestyle

22.01.2021

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Limun je delotvoran kod skidanja viška kilograma i neželjenih masnih naslaga. Sadrži velike količine vitamina, baš kao i ostali agrumi poput pomorandže ili grejpa. Vitamin C iz limuna uspešno sprečava pojavu gripe, prehlade, jača imunitet i tako se telo lakše bori protiv štetnih virusa i bakterija

RepublikaFoto: pixabay.com

Smanjuje nivo insulina u krvi i time nas štiti od dijabetesa, šećernih bolesti i visokog holesterola.

Velike količine antioksidansa koji se nalaze u limunu i njegovom soku, pomažu pri razgradnji i izbacivanju viška tečnosti iz tela. S tom tečnosti izlaze negativni i štetni sastojci, kao i bakterije koje organizam nije u mogućnosti probaviti.

Limun je već odavno poznat kao pravi lek protiv masnoća i kalorija. Njegovo svojstvo pozitivno deluje na otapanje, odnosno lakše sagorevanje masnoća u telu. Stoga ćemo redovnim konzumiranjem limuna, skidati neželjene i nakupljene kilograme.

Jednom dnevno popijte čašu vode pomešanu sa svežim sokom od limuna. To će biti prava energetska bomba, puna energije i hranljivih materija. Nikako nemojte piti sam limunov sok jer je visina kiselosti prevelika što može oštetiti zid grla i ždrela. Isceđen limun možete stavljati i u salate.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading