Izbacite ŠEĆER iz ishrane i osećaćete se mnogo bolje i ZDRAVIJE!

Autor:

Lifestyle

20.01.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da hrana bogata šećerom negativno utiče na celo telo - ona usporava metabolizam, izaziva emocionalnu zavisnost i druge zdravstvene probleme. Evo pet koraka koji će vam pomoći da postepeno i lako napustite šećer.

RepublikaFoto: pixabay.com

Napravite plan

Morate shvatiti da je gotovo nemoguće odreći se šećera u jednom danu. Slatkiši izazivaju emocionalnu i fizičku zavisnost, pa ćete morati da se borite protiv njih nekoliko nedelja. Napravite plan koji ćete slediti: koje slatkiše ćete prvo eliminisati, a koje - poslednje.

Zaboravite na slatke napitke

Prvo što treba odbiti su, naravno, slatka pića. Prestanite da pijete sodu, sokove kupljene u prodavnici i stavljate nekoliko kockica šećera u čaj ili kafu. Zamenite ova pića zdravijim alternativama - vodom za detoksikaciju, mineralnom vodom, nezaslađenim matcha čajem, ili napravite svež sok i ne zaboravite da ga razblažite vodom.

Oslobodite se navika

Mnogi roditelji od detinjstva nagrađuju decu slatkišima kada nešto dobro urade. Stoga nam takva navika na podsvesnom nivou ostaje i u odraslom dobu. Dobro ste se snašli – pojeli ste čokoladicu. Vredi se osloboditi ove emocionalne zavisnosti.

Nemojte misliti da slatkiši pozitivno utiču na vaše raspoloženje

Jesti slatkiše kad ste tužni nije dobra ideja. Iako ćete se u prvim minutima nakon što pojedete tortu osećati vedrije, jer šećer proizvodi hormon sreće, kasnije ćete se osećati još gore. I opet ćete želeti slatko - a ovo je već začarani krug.

Konzumirajte više vlakana

Vlakna su odlično sredstvo za suzbijanje apetita regulacijom nivoa šećera u krvi. Pored toga, hrana bogata vlaknima održava telo sitim i sprečava vas da osećate glad. Vlakna se u velikim količinama nalaze u žitaricama i povrću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading