(RECEPT) Savršen desert za prazničnu trpezu: Vasina torta puna fila i kremastog ukusa

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

26.12.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neodoljivi slatki zalogaji koji će zadovoljiti i najprobirljivije sladokusce.

Foto: youtube.com/Bokina kuhinja
Vasina torta

Sastojci za koru

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna

Fil

200 g mlevenih oraha

  • 1 dl mleka
  • 100 g šećera
  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 1 narandža
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca

Za šlag

  • 4 belanca
  • 250 g šećera

 

Priprema

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati muteći jedno po jedno od 5 žumanaca, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm i peći.

Fil

Mleko i 100 gr šećera ugrejati i popariti mlevene orahe. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, prokuvati na pari. Umutiti maslac, dodati masu od oraha, masu od žumanaca, sok i rendanu koru 1 narandže, 100 gr istopljene čokolade.

Šlag

U posudu staviti 250 gr šećera i 1,5 dcl vode. Kuvati dok sirup ne bude jako gust. Umutiti 4 belanca i postepeno dodavati vruć sirup neprestano muteći. Mutiti dok se smesa ne ohladi. Filovati: kora, fil pa šlag od belanaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading