SVAKOG DANA PO JEDNA BANANA! Evo šta će se desiti u vašem organizmu

Autor: Republika

Lifestyle

10.12.2020

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banane sadrže dosta vitamina i nutrijenata, pa je konzumiranje po jedne svakog dana jedna od boljih odluka koje možete da donesete.

RepublikaFoto: Photo by Pandu Dunia on Unsplash
Foto: Ilustracija

Dovoljno je da kažemo da ovo voće sadrži kalijum, koji je jako važan za zdravlje srca, ima direktan uticaj na krvni pritisak, a studije su pokazale i da snižava rizik od srčanih bolesti za čak 27 odsto.

Ipak, to ne znači da treba da preterujete – dovoljno je da pojedete jednu do dve ove voćke dnevno, sve preko toga je mnogo, koliko god da je reč o zdravoj hrani.

Ako još uvek niste ubeđeni da je pametno da svakodnevno jedete bananu, evo kako to utiče na vaše zdravlje.

1. Dobro je za creva

Sada je, možda više nego ikada pre, važno brinuti o zdravlju creva jer se u njima nalazi više od 70 odsto imunog sistema. Sudeći prema istraživanju iz 2017. godine, banane sadrže i otporni skrob, koji povećava proizvodnju masnih kiselina kratkog lanca, koje su jako važne za zdravlje creva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Moguće je da ćete smršati

Konzumiranje jedne banane dnevno može da pomogne i da skinete višak kilograma. S obzirom na to da sadrži dosta vlakana i proteina, banana će vas duže držati sitim, uprkos tome što sadrži malo kalorija - otprilike oko 100.

3. Poboljšaće vam kožu

Ne morate da koristite skupe kremice, i konzumiranje banana može da pomogne da imate lepu i zdravu kožu. Ovakav uticaj na kožu banane imaju zbog vitamina i minerala, a posebno je koristan mangan koji povećava nivo holagena.

Bez obzira koji je vaš problem – akne, bore ili suva koža, jedna banana dnevno može da vam pomogne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Imaćete više energije

Posebno ukoliko je pojedete pre ili posle treninga, banana može da vam poveća nivo energije i olakša vam da izdržite sve ono što donosi dan.

5. Poboljšaćete vid

Banane sadrže i vitamin A, koji štiti oči, pomaže u održanju zdravog, normalnog vida i poboljšava vid noću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading