ZAŠTITITE SE OD VIRUSA I PREHLADA: Ove namirnice su čuvari zdravlja, A LAKO SU DOSTUPNE

Autor: Novosti, Republika

Lifestyle

03.12.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegnite prehlade, viruse i grip uz ove lekovite i lako dostupne namirnice...

RepublikaFoto: Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Bundeva

Bundeva je zahvalna namirnica, jer osim što je slatkastog ukusa i hranljiva, može se jesti u slatkim i slanim varijantama na razne načine. Možete da je pečete, kuvate, tostirate ili da napravite od nje gustu supu, salatu, pire ili kolač. Mogućnosti su brojne. Ono što je najvažnije jeste to da služi kao antioksidans, sadrži kalcijum, gvožđe i vitamin C te je puna beta-karotena.

 

Mandarina

Osim što čisti pluća, mandarina podstiče probavu i štiti srce. Dostupne su i jeftine, a od njih možete praviti kolače i razne napitke. Kombinujte s bademima i medom kao međuobrok.

RepublikaFoto: Photo by Kat von Wood on Unsplash

Kesten

Kesten osim što je hranljiv, pomaže kod anemije i pospešuju cirkulaciju. Možete ih jesti pečene ili kuvane, od njih pripremati razne deserte, od kesten-pirea do priloga uz sladoled. Odlično odgovaraju i sa mesom, gljivama i bundevom.

 

Praziluk

S prazilukom možete da napravite brojna jela, od variva, supa i rižota do raznih salata i priloga mesu. Kao što mu sam naziv kaže dolazi iz porodice luka i belog luka te sadrži koje deluju kao prirodni antibiotici, jačaju imunološki i kardiovaskularni sistem.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading