DRŽITE DIJETU, A NE GUBITE KILOGRAME: Fitnes stručnjak otkriva mitove u koje smo slepo verovali

Autor: Novosti, Republika

Lifestyle

02.12.2020

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji se pridržavaju strogih pravila ishrane i redovno vežbaju, onda je ovo pravi tekst za vas.

RepublikaFoto: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Ručak

Bez obzira da li ste potpuni početnik u vežbanju ili strastveni ljubitelj teretane, gubljenje kilograma je na vrhu liste fitnes ciljeva. 

Iako je gubitak masnog tkiva možda glavni prioritet, to može biti i jedna od najtežih stvari za postizanje. Uz obilje mišljenja i dezinformacija koje se dele na internetu, lako je izgubiti masno tkivo na pogrešan način. 

Fitnes trener Stiven V. da bi pomogao onima koji traže istinu u skidanju kilograma otkriva nekoliko mitova u gubitku kilograma:

1. Mit: Mršavite samo vežbanjem

Naravno da se ne može poreći efikasnost vežbi za celokupno zdravlje, ali istraživanja pokazuju da se gubitak kilograma ne može postići samo vežbanjem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vežbanje

Ako se hranite nezdravo, a trenirate, vežbe u tom slučaju neće biti efikasne. Najnovije istraživanje otkriva da 80% gubitka masti zavisi od dobre dijete.

2. Mit: Masnoća vas goji

Ovo je veoma česta zabluda, kako u fitnes industriji tako i među ljudima. Iako deluje da gubitak masti dovodi do gubitka kilograma, mnoštvo studija dokazuju drugačije.

Pod uslovom da jedete u preporučenom kalorijskom osegu, dijete koje sadrže visok nivo masti nisu povezane sa povećanim nivoom telesne masti. 

Neka masna hrana poput avokada i tamne čokolade je zapravo vrlo dobra za vas. 

3. Mit: Gubitak kilograma je spor proces

Da biste imali pozitivan učinak i da biste promenili živote navike, s vremenom morate postati dosledni.

Istraživanja pokazuju da će oni koji izgube značajnu količinu kilograma tokom prve dve do četiri nedelje verovatno tu kilažu i zadržati duži vremenski period.

RepublikaFoto: Photo by Helena Lopes on Unsplash
Ishrana

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading