(RECEPT) Hrana dugovečnih ljudi: Domaće kiselo mleko koje se lako priprema

Autor:

Lifestyle

01.12.2020

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiselo mleko je izuzetnog ukusa i u sebi sadrži brojne hranljive nutritijente koji su korisni za naše zdravlje. Puno je kvalitetnih proteina, natrijuma, kalijuma i brojnih vitamina koji produžavaju život. Da bi se iskoristile sve blagodeti, najbolje je domaće spravljeno kiselo mleko koje u sebi nema veštačkih dodataka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

- 2 l mleka ( ako može domaćeg)

- 200 gr gotovog kiselog mleka

- 1 kašika kisele pavlake

Priprema

Mleko skuvati i ohladiti da bude toplo. U činiju staviti 200 gr kiselog mleka i pavlaku dodati malo toplog mleka i dobro žicom izjednačiti .

Sipati sve u mleko i sve dobro izmutiti.

 

Preliti u željene sudove poklopi poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom negde pored peći da prenoći.

Kad se mleko ukiseli staviti obavezno u frižider da se ohladi.

Uživajte u najboljem probiotikom za Vaš organizam.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading