LUK NIKAKO NE TREBA DA DRŽITE U FRIŽIDERU! Ceo život ste GREŠILI, ovo je IDEALNO MESTO

Autor: Republika

Lifestyle

20.11.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki farmer Shay Myers na svom TikTok profilu često objavljuje videe sa savetima kako uzgajati, te kako čuvati određene namirnice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Luk

On je odgovorio na pitanje jednog pratioca koji se požalio kako mu luk propadne za manje od nedelju dana - pa kako ga onda čuvati?

- Ako kupite luk početkom septembra, onda ste ga dobili pravo iz polja. Ali, od novembra do sredine aprila prodavnice se oslanjaju na skladištene proizvode. Ponekad se luk čuva i do godinu dana u posebnim uslovima, prijđđe nego što dospe u prodavnice. Kako ostane svež? Tajna je u strujanju vazduha i temperaturi - otkrio je Shay i šokirao ljude.

Otkrio je i kako je potpuno pogrešno čuvati luk u frižideru.

"To je najgore mesto na koje ga možete staviti." Najbitnije je da, na mestu gde čuvate luk, nema puno svetlosti i vlage kako ne bi proklijao. Bitno je i da je na tom mestu uvek ista temperatura, pa Myers preporučuje da ga držite ispod sudopere ili stepenica.

Takođe, poželjno je staviti luk u papirnate kese.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading