(RECEPT) Medena piletina u kori od dinje ili bundeve

Autor: serpica.net,republika.rs

Lifestyle

31.07.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukusno i zanimljivo. Meso pripremljeno u kori od dinje ili bundeve je sočno i aromatično.

RepublikaFoto: serpica.net
Foto: Ilustracija

Sastojci 

  • kora od dinje ili bundeve 
  • oko 1,5 kg. do 2 kg. pilećeg mesa
  • 2 kašike meda
  • so
  • biber
  • ulje (ja sam stavila maslinovo)
  • peršunovo lišće
 

Možete dodati začine (kari, čili, kurkuma, muskantni oraščić, luk crni ili beli. lovorov list...).
Meni je i bez začina super jer kora pusti svoju aromu.

Priprema:

Kora treba da je čitava, normalno je izdubite i sredinu iskoristite za drugi recept. Meso isecite na manje komade, začinite, pouljite, dodajte med i istresite u koru. Od drugog dela kore možete napraviti poklopac ili jednostavno prekriti folijom.

Pecite oko sat i po vremena, sklonite poklopac ili foliju pa nastavite peći još pola sata. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 - 220 stepeni. Servirajte u kori jer zaista je dekorativno, odozgo ukrasite peršunovim lišćem. Može uz razne priloge, riža, rižoto, krompir, salate...

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading