(RECEPT) MNOGO SE ZNOJITE? Popijte ovaj napitak i nadoknadite neprocenljive elektrolite!

Autor:

Lifestyle

23.07.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom velikih vrućina i prilikom obavljanja snažnih telesnih aktivnosti pojačano se znojimo. U tom procesu telo gubi preko potrebnu vodu, ugljenohidrate i elektrolite. Da biste se oporavili, nije dovoljno samo popiti nešto vode. Treba nadoknaditi i elektrolite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Elektroliti su zapravo grupa minerala – kalcijum, natrijum, kalijum, magnezijum, klorid, fosfat i bikarbonat – koji su važni u regulisanju telesnih tečnosti, radu mišića i održavanju rada nervnog sistema, piše "Zadovoljna.hr".

Zapravo, važni su za rad svih ćelija u organizmu.


Tokom znojenja posebno gubimo natrijum, pa ga definitivno treba nadoknaditi. Ne čudi stoga što je so važan deo izotoničnih napitaka koje sportisti redovno piju. Odličan način da nadoknadite elektrolite predstavlja i ispijanje kokosove vode, koja je takođe njima bogata.

Fin izotonični napitak možete napraviti i u vlastitom domu. Evo što vam je sve potrebno...

Sastojci za limunadu s jagodama:

½ litra kokosove vode
100 grama svežih ili smrznutih jagoda
60 ml sveže isceđenog soka od limuna
2 kašike meda
¼ kašičica soli

Priprema:

1. Ulijte sve sastojke u blender i pulsirajte oko 30 sekundi, odnosno dok se jagode ne pretvore u pire i stope s ostalim sastojcima.

2. Poslužite odmah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading