(SUPER TRIK) Kupili ste žilavo meso? Evo kako može da postane sočno i mekano!

Autor: Republika

Lifestyle

22.07.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno niste uvek oduševljeni kvalitetom mesa koje ste kupili, a pogotovo to uočite nakon što ga "izlupate" da biste napravili šnicle.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izgleda vam žilavo i plašite se da će takvo biti i dok ga budete jeli. Da se to ne bi desilo, primenite neke od sledećih trikova:

  • Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost.
  • Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.
  • Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "umiti" na najbolji način.
  • Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicla će biti sočnija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading