(RECEPT) DANAS UGODITE SEBI: Piletina sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica

Autor: Republika

Lifestyle

21.07.2020

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da, znamo... Znamo da zvuči kao jedan od onih recepata za koji vam trebaju namirnice koje ne možete da kupite u prvom marketu, da, znamo da zvuči kao jedan od onih recepata koji zahtevaju mnogo vremena, da znamo...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ali, i to garantujemo, jednom kada probate piletinu sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica, taj obrok postaće neizostavan deo vaše svakodnevnice.

Evo šta vam je potrebno:

- Pola kilograma pilećeg file isečenog na kockice

- Kašika meda
- Šaka oraha
- Šaka borovnica
- Maslac
- Oko 50 grama mocarele
- Beli luk sitno isečen
- Maslinovo ulje
- So, biber, peršun

(RECEPT) DANAS UGODITE SEBI: Piletina sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica Da, znamo... Znamo da zvuči kao... Posted by Krkanluk on Tuesday, July 21, 2020

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

Iseckanu piletinu posolite i pobiberite po ukusu, pa zatim dodajte med i sve dobro promešajte. Ostavite da stoji najmanje pola sata.

Zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prodinstajte beli luk (vodite računa da ne zagori). Zatim, dodajte i šaku oraha i pržite nekoliko minuta dok orasi ne puste aromu. Dodajte piletinu i pržite uz stalno mešanja dok piletina ne dobije zlatno žutu boju. Dodajte oko 20 grama maslaca i mocarelu, pa promešajte dok se sir ne istopi. Na kraju dodajte šaku borovnica i mešajte dok se sve ne sjedini.

Kao prilog poslužite kuvani kukuruz uz salatu od krastavca, paradajza i paprike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading