(RECEPT) TROPSKA NIRVANA: Ovaj kolač sa kokosom i limunom nikog neće ostaviti ravnodušnog!

Autor:

Lifestyle

08.07.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kokos i limun prava su tropska kombinacija ukusa, a oni koji ih vole sigurno će poželeti da isprobaju ovaj slasan kolač.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kocke s kokosom i limunom mogle bi postati stalan gost na vašem stolu, a kako se prave proverite u nastavku.

SASTOJCI ZA KOCKE S KOKOSOM I LIMUNOM

Za biskvit:

- 5 belanaca sobne temperature
- 100 grama šećera u prahu
- 100 grama sitnog kokosovog brašna
- 100 grama oštrog brašna
- 200 grama maslaca sobne temperature
- 1 velika kašika kisele pavlake
- 200 ml kokosovog mleka
- prstohvat soli
- pola praška za pecivo

Za fil od limuna:

- 5 žumanaca
- 70 ml limunovog soka
- 80 grama šećera
- 60 grama maslaca
RepublikaFoto: youtube.com/ochikeron
Foto: Ilustracija

PRIPREMA:

1. Kalup za kolač (pravougli ili okrugli, po vlastitoj želji) premažite s malo maslaca (ili druge masti) te posipajte mrvicama od brašna, piše "Zadovoljna.hr".

2. U jednu posudu stavite oštro brašno, kokosovo brašno, so i prašak za pecivo pa dobro promešajte. U drugu posudu stavite šećer i maslac nasečen na manje kocke pa miksajte oko 5 minuta dok ne dobijete lepu ujednačenu smesu. Zatim u to dodajte kiselu pavlaku i kokosovo mleko pa još malo miksajte. Istucite sneg od belanaca. Na kraju naizmenično u smesu dodajte sneg i mešavinu brašna, soli i praška za pecivo te ručno mešajte spatulom ili kutlačom.

3. Ulijte smesu u kalup, poravnajte spatulom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20 minuta, dok površina ne poprimi lagano žućkastu boju.

4. Zatim započnite s pripremom fila. Penasto izmiksajte žumanca i šećer te ih prebacite u činiju u kojoj ćete ih kuvati na pari, na srednje jakoj vatri. Kada se žumanci i šećer malo zagreju, u činiju ubacite maslac nasečen na kockice i limunov sok. Neprestano mešajte kuhinjskom metlicom kako vam se ne krema ne bi zgrudvala. Kuvajte fil sve dok ne primetite da počinje da postaje gust. Testirajte je li gotov tako što ćete malo fila zagrabiti kašikom ili kutlačom. Zatim prstom pređite preko fila u kašiki i ako primetite da se stvorio trag i da se fil ne spaja, gotov je.

5. Kuvani fil odmah prelijte preko kolača i poravnajte. Kolač prvo u potpunosti ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading