Stigle su sveže višnje: Iskoristite ovo moćno voće za poboljšanje krvi i zdravlje celog organizma

Autor:

Lifestyle

16.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona višanja je u toku, zato iskoristite ovo vreme i trudite se da je što više konzumirate jer je ovo voće jedan od najmoćnijih antioksidanasa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veliki unos antioksidanasa kroz hranu je izuzetno važan jer ova jedinjenja sprečavaju oksidaciju masti u krvnim sudovima što može dovesti do začepljenja i kardiovaskularnih oboljenja.

100 grama višanja u sebi sadrži i 3 grama vlakana koji čuvaju zdravlje creva i pomažu da se toksini izbace iz organizma kroz redovnu stolicu. Stručnjaci ističu da unos vlakana jača i imunološki sistem te postoji još jedan značajan razlog zašto biste ovo voće trebalo da jedete svakodnevno.

Višnje su po svom hemijskom jedinjenju alkalne i sprečavaju zakišeljavanje tela. Zbog te svoje osobine čuvaju stomak i jako su dobre u prevenciji želudačnih problema. Osim toga, podstiču i rast kose a dobre su i za zdrvlje kože i lep ten.

Ne treba zanemariti i dobrobiti višnje za zdravlje krvi. Ovo voće podstiče stvaranje krvnih ćelija i ubrzava cirkulaciju što značajno može da doprinese pobljšanju krvne slike. Od svežih višanja možete iscediti sok koji je odličan u lečenju mišićnih upala jer sprečava pojavu mlečne kiseline nakon napornog treninga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading