Da, moguće je! Ovo je spisak od 5 ZDRAVIH grickalica!

Autor: Republika

Lifestyle

02.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina ljudi voli da gricka dok nešto radi, ali često posežu za lošim namirnicama. Donosimo vam spisak od 5 namirnica koje možete pripremiti unapred da biste imali pri ruci "zdravi grickalice" sledeći put kada sednete da odgledate film ili seriju...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Većina nas voli da gricka između obroka, pogotovo dok nešto radimo za kompjuterom ili gledamo televiziju. To i ne bi bilo loše, kad ne bismo imali sklonost da posegnemo za zalogajima koji obiluju kalorijama, a nemaju hranljivu vrednost.

Pokušajte to da promenite, odnosno unapred pripremite grickalice koje nisu previše kalorične i neće izazvati nagli porast šećera u krvi, već mogu utoliti glad i pružiti vam potrebnu energiju. Evo predloga nekoliko njih...  

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kokice

Pečene na kokosovom ulju imaće manje kalorija. Možete im dodati morsku so, pa čak i malo šećera, ako želite jedinstveni ukus. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Orašasti plodovi

To je jedan od najboljih izbora za međuobrok, jer sadrže mnoštvo hranljivih sastojaka, poput proteina i mononezasićenih masti. Ali, ne preterujte jer su vrlo kalorični. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čokoladni fadž

Reč je o čokoladnom slatkišu koji može pomoći da zadovoljimo želju za čokoladom, a nećete preterati. Relativno ga je lako napraviti, za to su vam potrebni samo čokolada i kondenzovano mleko i eventualno još neki sastojak po želji. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kockice tamne čokolade

Čokolada je dobar izbor za užinu, posebno tamna, jer je bogata antioksidansima i podiže raspoloženje. Ipak, to ne treba da bude čokolada sa visokim procentom kakaa, budući da je bogatija vrednim sastojcima.

Pločice s voćem i orašastim plodovima

Pločice sa suvim voćem i orašastim plodovima su odlično rešenje jer će vam dati dovoljno energije i vrednih sastojaka koje sadrže i suvo voće i orašasti plodovi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading