Moćni mlečni napitak koji topi salo: Kada saznate šta sve može, uzimaćete ga svaki dan

Autor:

Lifestyle

19.05.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jogurt je mnogima omiljeni napitak i pojedini ljudi ne mogu da zamisle obrok a da ne uživaju u njegovom osvežavajućem i kiselom ukusu. Ovaj mlečni proizvod sadrži veliku količinu kalcijuma i probiotika, i može biti odličan saveznik tokom dijete jer ubrzava metabolizam i gubitak kilograma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jogurt nastaje procesom fermentacije mleka uz pomoć bakterija koje mu daju karakterističan ukus. Od davnina je poznato da fermentacijom hrana dobija na nutritivnoj vrednosti i blagotvorno deluje na čitavo telo.

Bakterije iz mlečne kiseline koje učestvuju u stvaranju jogurta su odlični probiotici i doprinose boljem radu digestivnog sistema, ublažavanju stomačnih tegoba, ali i pospešuju ubrzani rad metabolizma što dovodi do gubitka kilograma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jogurt je izuzetno efikasan u skidanju masnih naslaga

Jogurt sadrži i veliku količinu kalcijuma, čak 23 odsto. Kalcijum je veoma važan za zdravlje kostiju, ali brojne studije su pokazale da ima i važnu ulogu kada je u pitanju gubitak kilograma. Studija koju su radili naučnici iz pekinškog Instituta za istraživanje nutricionizma, sprovedena na 4.733 osobe, pokazala je da povećan unos kalcijuma dovodi do bržeg gubitka telesne težine.

 

 

Na posletku, proteini iz jogurta imaju poseban sastav aminokiselina koji su značajni za ubrzan gubitak neželjenih kilograma. Najpre, oni pomažu u tome da se reguliše hormon gladi, zbog čega, nakon ispijanja jogurta imamo osećaj sitosti i ispunjenosti. A njihova najvažnija funkcija jeste ishrana mišića tokom trajanja dijete. Zbog smanjenog unosa kalorija može se desiti da izgubimo mišićnu masu, a zadržimo neželjene masne naslage koje će i nakon gubitka kilograma ostati i narušiti izgled tela.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kombinacija jogurta i orašastih plodova je vrlo blagotvorna za organizam

Dijeta

Kreator popularne jogurt dijete je nutricionistkinja Ana Luk koja je godinama radila na ispitivanju efekata jogurta na gubitak telesne težine.

Svoja zapažanja ona je pretočila u knjigu pod nazivom "Jogurt dijeta" u kojoj ističe da je ovaj mlečni napitak tajna uspešnog mršavljenja i poboljšanja zdravlja.

 

 

Ana Luk otkriva da je za uspešno sprovođenje jogurt dijete potrebno obratiti pažnju na nekoliko stvari kako bi efekat bio što bolji:

- Koristite jogurt sa manjim sadržajem mlečnih masti jer sadrži manje kalorija a ne gubi značajno na sadržaju korisnih materija.

- Kombinujte jogurt sa orašastim plodovima (orah, lešnik, badem...) tako ćete dobiti izbalansiran obrok pun zdravih proteina i zdravih masti koje će telo snabdeti neophodnim hranljivim sastojcima.

- Ukoliko pijete smuti, kombinujte ga sa jogurtom.

- Žitarice koje koristite u ishrani potopite u jogurt da odstoje preko noći, a zatim ujutru pojedite.

 

 

Luk na kraju zaključuje da je za gubitak kilograma dovoljno i da nezdrave stvari zamenite jogurtom i možete postići značajne rezultate. Ako tražite osveženje ili vam se jedu slatkiši, popijte jogrut ili smuti koji će vas osvežiti, zasititi i učiniti zdravijim. Nakon samo par nedelja ovakvog režima ishrane primetićete značajne promene na vašem telu, a i bolje ćete se osećati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading