(RECEPT) Lepota jednostavnosti: Mekani banana hleb koji će osvojiti vaše srce već na prvi zalogaj!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste mnogo puta čuli ili čak i zastupali tezu da lepota leži u jednostavnosti. I zaista, pokazalo se da u današnje vreme kada je sve maksimalno zakomplikovano, ono čemu svi na kraju dana težimo jeste upravo uživanje u lepoti jednostavnosti. Tu čaroliju možemo osetiti kroz zalogaje mekog banana hleba, koji se polako topi u ustima i tera nas, tako opijene, da uzmemo još jedno parče.

RepublikaFoto: Photo by Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash
Foto: Ilustracija

Jednostavna priprema jedan je od aduta ove poslastice, pored ukusa i mirisa na koji niko ne ostaje imun.

Bilo da ste početnik u kulinarstvu, bilo da ste na dnevnom nivou okovani velikim brojem obaveza, pa birate obroke koji se spremaju u tren oka ili vam je ostalo par banana koje su počele da tamne, a želite da ih iskoristite na najbolji način – ovo je pravo rešenje za vas!

Ne radi se o klasičnom hlebu, u pitanju je slatka vrsta, poput kolača. Savršeno se slaže uz šolju mleka ili čaja, kao užina u toku dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Potrebno vam je:

2 veće banane

90g margarina

1 jaje

200g šećera

225g brašna (tip 400)

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

Priprema:

1. Oljuštite banane i izgnječite ih viljuškom

2. Margarin istopite u šerpici ili džezvici

3. Istopljeni margarin sipate u činiju sa izgnječenim bananama

4. Smesi dodajete šećer, pa promešate viljuškom

5. Dodati 1 jaje

 

 

6. U zasebnoj činiji izmešati prašak za pecivo, prstohvat soli, vanilin šećer i brašno, pa sve to izmešati sa prethodno dobijenom smesom

7. Smesu sipati u pleh (prethodno ga premazati margarinom ili obložiti papirom za pečenje)

8. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C, otprilike 40 – 60 minuta u zavisnosti od vaše rerne (proveravajte s vremena na vreme kako testo napreduje da vam ne bi zagorelo)

Pleh odaberite u zavisnosti od toga kojeg oblika i debljine želite da hleb bude nakon pečenja.

Banana hleb možete jesti na razne načine: kao užinu, doručak ili večeru... Mi smo prelili medom, mada možete koristiti bilo koji preliv – voćni ili čokoladni, ukoliko želite da bude malo sočnije probajte uz kašiku sladoleda.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading