RUSKI NARODNI LEKOVI: Čaj od breze protiv bola u bubregu

Autor:

Lifestyle

07.10.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List ove biljke koristi se za izlečenje mnogih upala, dok sok podstiče izbacivanje viška vode iz organizma.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Iskoristite blagodeti breze

Pupoljci, mladi listovi i sok breze se vekovima koriste u ruskoj fitoterapiji, a preparati pripremljeni od ove biljke su veoma efikasni u borbi protiv gastritisa, čira na želucu i reumatizma. List breze poznat je i kao odličan diuretik, a uz to reguliše metabolizam i olakšava menstrualne tegobe. U narodnoj medicini veoma je popularan sok od ove biljke, koji takođe podstiče izbacivanje viška vode iz organizma, a preporučuje se i u slučaju gihta, otoka i oboljenja bronhija i pluća. Preporučuje se i za lečenje bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

RECEPTI

  • Za izbacivanje mokraće. Prelijte kašiku pupoljaka breze sa dva decilitra ključale vode. Ostavite poklopljeno da odstoji jedan sat, a zatim procedite. Uvek sveže pripremljen čaj pijte četiri puta dnevno, 30 minuta pre jela.
  • Protiv upale prostate. Pomešajte po 30 g lista breze, uve, preslice i 10 g cveta podbela. Supenu kašiku mešavine kuvajte oko 5 minuta u dva decilitra vode, poklopite i ostavite da stoji petnaestak minuta. Procedite i pijte mlako. Čaj pijte dva-tri puta dnevno u toku dana pre jela.

     

  • Protiv upale bubrega. Naberite dve čaše brezovog lišća. Stavite lišće u emajliranu šerpu. Lišće prelijte sa dve šolje mleka. Šerpu poklopite i stavite na šporet, da mleko provri. Ostavite da odstoji poklopljeno 20 minuta i pijte po pola čaše napitka pre jela, dva puta dnevno. Vreme lečenja je 20 dana. Ovaj napitak je odličan jer lišće breze ima protivupalna svojstva.
  • Čaj za emfizem pluća. Uzmite dve kašike suvog lišća breze i po jednu kašiku bobica kleke i korena maslačka. Sve dobro promešajte, pa uzmite jednu kašiku ove mešavine i prelijte je čašom ključale vode. Ostavite da odstoji poklopljeno jedan sat. Procedite čaj i pijte po jednu trećinu čaše tri puta dnevno, dva sata nakon jela. Pijte ovaj čaj bar tri meseca.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading