Mršavite i dok spavate: Uz ovaj trik, naučite vaše telo da sagoreva masti tokom sna

Autor:

Lifestyle

18.02.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada, iako postoji puno truda, dijete ne daju rezultate. U tom slučaju je najbolje da se poslužite proverenim trikovima kako bi ste "nagovorili" telo da krene da troši masti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedan od načina kako da postignete ovo jeste da pre spavanja popijete određene napitke koji će tokom noći pokrenuti metabolizam, a istovremeno omogućiti i da lakše utonete u san.

Mleko

Čaša mleka pre spavanja može da vam pomogne da bolje spavate jer sadrži kalcijum i triptofan. Naučnici kažu da aminokiselina triptofan podstiče proizvodnju melatonina, koji će pomoći da zaspite.

Pored toga, visok sadržaj kalcijuma može da pomogne u sagorevanju masti, posebno u predelu stomaka.

Naučnici koji su 2010. godine sproveli istraživanje u Izraelu tvrde da konzumiranje samo dve čaše mleka dnevno može da podstakne mršavljenje. Rezulatati su pokazali da odrasli ljudi koji su pili toliko mleka dnevno imaju najviše vitamina D i kalcijuma i u proseku su smršali pet i po kilograma za dve godine.

Čaj od kamilice

Ovaj napitak pomoći će vam da lakše zaspite, a zahvaljujući sastojcima apigeninu i bisabololu pomaže i kod spazma mišića. Zato, ukoliko imate naporne treninge pijte ovaj čaj pred spavanje kako bi ste izbegli bolove u mišićima.

Pored ovoga, ovaj čaj pdstiče varenje i ubrzava metabolizam što će pomoći i kod gubitka masti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čaj od kamilice puržiće vam miran san i neophodan odmor za mišiće

Sok od grožđa

Konzumiranje male čaše soka od grožđa (ali 100 odsto od grožđa) pred spavanje može da ubrza sagorevanje masti tokom spavanja.

Istraživaći kažu da konzumiranje prostih ugljenih hidrata, koji se nalaze u soku od grožđa, podstiče lučenje insulina noću. To reguliše cirkadijalni ritam – 24-časovni ciklus koji diktira sve, počevši od toga kada nam se spava do toga kada su najaktivnije ćelije imunog sistema.

Osim toga, grožđe sadrži puno antioksidanata koji sprečavaju oksidaciju masti ,tako da ona, tokom noći neće da se taloži, već će sagoreti u metaboličkom procesu.

Kefir

Reč je o napitku sličnom jogurtu, napravljenom od fermentisanog mleka. Ima manje-više isto dejstvo kao mleko, i dobar je izvor kalcijuma i proteina. Međutim, ima i još nekih prednosti, a to je da sadrži probiotike, tj. dobre bakterije koje ublažavaju simptome nervoznih creva, smanjuju nadutost i digestivni stres.

Kefir pomaže da lakše utonete u san, a zbog svog proteinskog sastava, pomaže i u izgradnji mišića tokom treninga. Poznato je da ukoliko telo ima više mišića, tokom mirovanja sagoreva više kalorija.

Ukoliko primenite ove savete, vaše telo, nakon određenog vremenskog perioda, bukvalno možete "izdresirati" da tokom mirovanja ili spavanja sagoreva više masti nego što je to uobičajeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading