Ovakvu je niste jeli: Posna sarma sa suvim šljivama

Autor: Bakina kuhinja

Lifestyle

15.12.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma ukusno i lepo jelo. Idealno za sve koji poste.

RepublikaFoto: youtube.com/Just One Cookbook

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

1 veći krompir

200 grama opranog pirinča

2 kašike ajvara

malo suvih šljiva

tucana crvena paprika

tucana paprika ljuta

biber, so

ulje

lovorov list

4-5 čenova belog luka

Priprema:

Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, tucanu papriku, tucanu ljutu papriku, biber, so, i deo belog luka. Sve izmešati.


List odvojiti od kupusa, skinuti korenčiće i zavijati sarmu.

Sarme ređati uspravno u dublju šerpu.

Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega, zatim malo ajvara, suvih šljiva, ulja i još malo belog luka.

Preko sarme stavite i lovorov list. Sipajte vodu i ostavite da krčka oko 2,5 sata.

Prijatno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading