OSNOVNI RECEPT ZA DOMAĆE PRALINE: Trebaju vam samo 2 sastojka i dodaci po ukusu!

Autor: lepaisrecna.rs

Lifestyle

04.11.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlepše praline često su veoma skupe, a možete ih lako napraviti kod kuće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ni manjeg ni slađeg posluženja - idealne su za svečane prilike kao što su Uskrs, Nova godina ili rođendani, a u njima će uživati i gosti na slavi. One su sitnije od najsitnijih kolača, a ukusnije od najlepših torti!

Potrebna su vam samo dva sastojka, a ovaj osnovni recept možete obogatiti različitim dodacima koji će dati posebnu aromu ili ukus.

Otopite 300 gr čokolade na pari. Sipajte po malo u silikonske kalupe za bombone i ostavite da se ohladi i očvrsne. Ako radite sa crnom čokoladom i nemate puno iskustva sa topljenjem čokolade, možete dodati malo putera, sve će ići lakše.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 400 gr čokolade (mlečne ili crne, po ukusu)
  • 50 gr slatke pavlake

U drugom sudu otopite 100 gr čokolade i ostavite da se malo prohladi pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte u kalupe po malo punjenja i kad se ohladi prelijte ostatkom čiste čokolade.

Punjenje za praline možete obogatiti sa malo prepečenih, mlevenih lešnika, kao i aromom po želji. U punjenje možete da ubacite malo sitno seckanih kandiranih kora od pomorandže, malo kokosovog brašna ili suvog grožđa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osnovni recept je kao stvoren za poigravanje ukusima i teksturama. Našarajte praline belom čokoladom koju ste prethodno otopili i sipali u plastični špric ili im dajte matirani, rustični izgled tako što ćete ih posuti kakao prahom, izbor varijacija je neograničen!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading