ZA JAČE SRCE: Ruska metoda čišćenja krvnih sudova

Lifestyle

22.09.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok smrti u Srbiji. Između 16.000 i 18.000 pacijenata godišnje doživi infarkt, a dodatno zabrinjava da kardiovaskularne bolesti više ne pogađaju samo stariju populaciju. Svakog sata od njih umre šest stanovnika naše zemlje. Dobra vest je da se rizik od obolevanja može smanjiti pravilnom i zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Limun i mleko protiv kardiovaskularnih problema

To podrazumeva prestanak pušenja, a od alkohola je dozvoljena samo čaša crnog vina uveče. Redovna fizička aktivnost ne znači svakodnevno vežbanje u teretani, već redovne šetnje, povremeno plivanje ili vožnju bicikla.

Čišćenje limunom i mlekom

Sa blagoslovom počivšeg patrijarha moskovskog i cele Rusije Aleksija II, na ruskom jeziku izašla je knjiga "Božja apoteka - čišćenje organizma", a u njoj i recept za čišćenje krvnih sudova. Reč je zapravo o čišćenju limunom i mlekom, koji pomažu krvotoku, jačaju, čiste i ozdravljuju srce.

Predviđeno je da čišćenje traje dve nedelje. Svakodnevno je potrebno tri limuna i jedan litar mleka. Ujutru, na prazan želudac, popiti trećinu mleka, a potom sok od jednog limuna. Ponoviti u podne, a zatim pred spavanje. Poželjno je za vreme tretmana hraniti se vegetarijanskom hranom.

Lek za celo telo

Ruski stručnjak Hristo Mermerski osmislio je recept za preparat koji leči čitavo telo: čisti krvne sudove, leči srce, jača imuni sistem, pročišćava jetru, bubrege i ostale sisteme za izlučivanje, ali i digestivni sistem od patogene mikroflore. On pomaže kod poboljšanja moždanih funkcija i pamćenja, štiti od infarkta, pomaže kod zapaljenja zglobova, ali je i odličan lek protiv nekih tipova raka. Takođe, reguliše i telesnu težinu.

Sastojci:

Foto: pixabay.com

400 g proklijale pšenice

15 limuna (organskih)

12 čenova belog luka

kilogram meda

400 g oraha

Priprema:

Proklijalu pšenicu, stavite oko 400 grama pšenice u prokuvanu staklenu teglu, sipajte vodu i ostavite preko noći. Nakon 10-12 sati prospite vodu kroz gazu i isperite pšenicu. Ostavite je u tegli još 24 sata i dobićete proklijalu pšenicu.

Potom sameljite zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka. Sameljite pet limunova s korom i pomešajte sve u emajliranoj posudi. Uzmite samo sok od preostalih limunova i pomešajte sa ostatkom dok ne dobijete homogenu mešavinu. Dodajte med i promešajte drvenom kašikom, a zatim prespite u tegle, koje treba držati u frižideru.

Nakon tri dana, mešavina je spremna. Uzimajte dve kašike mešavine 30 minuta pre doručka, pre ručka, pre večere i pre spavanja.

Narodni recepti

 

 

 

Iglice četinara i pelin

U emajliranu šerpu stavite 10 kašika sitno iseckanih iglica četinara i šest kašika usitnjenog ploda šipka, dodajte 1,5 litara vode i kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Umotajte šerpu u vunenu krpu i ostavite je da prenoći dobro poklopljena. Ujutru procedite ovaj čaj i pijte ga umesto vode tokom dana. Čaj treba piti 10 dana. Svako veče kuvajte novu količinu ovog čaja. Napravite pauzu od dva dana i nastavite lečenje sledećim čajem: U emajliranu šerpu stavite dve kašike suvog pelina i prelijte čašom vode. Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Procedite i pijte po dve kašike tri puta dnevno, na 10 minuta pre jela. Kura lečenja traje 10 dana. Napravite pauzu dva dana i zatim se vratite na prvi čaj od iglica četinara i ponovite kuru.

 

 

 

Vino sa alojom

Kupite na pijaci kaktus aloje u saksiji. U pola litra crnog vina dodajte pola čaše sveže isceđenog soka od lišća aloje. Pijte ovo lekovito vino po 25 grama, jednu rakijsku čašicu dnevno. Korisno je piti i čaj od žalfije, kao i sok od cvekle i šargarepe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading