Probajte slane oblande sa kobasicom i ajvarom od kojih ide voda na usta

Autor: stvarukusa.rs

Lifestyle

24.10.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi ukusni zalogajčići će vam se sigurno dopasti.

RepublikaFoto: youtube.com/Domaći Recepti

Oblande sa kobasicom i ajvarom

Sastojci:

  • 2 lista oblande
  • 300 g svežih kobasica
  • 300 g ajvara
  • 2 jajeta
  • 250 g kačkavalja

Priprema:

Kačkavalj izrendati na krupno rende. Kobasice istisnuti iz creva, te dobijenu smesu sjediniti sa ajvarom, jajima i dobro izmešati. Listove oblandi premazati pripremljenim filom. Filovanu oblandu staviti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 min. Na isti način ispeći još jednu oblandu. Pečene oblande preseći napola, posuti rendanim kačkavaljem i naslagati jednu na drugu. Nakratko vratiti u zagrejanu rernu dok se sir ne otopi. Zatim izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.

Slane oblande

Sastojci:

1 list oblande

300 g švapskog sira
2 kašike pavlake
3 fileta pečene paprike
½ kašičice tucane ljute paprike
½ kašičice belog luka u prahu
50 g zelenih maslina bez koštica
mešavina začina

Priprema:

Dobro oceđene filete pečene paprike iseći na kockice, a masline na kolutove. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, tucanu ljutu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu, te dobro izmešati. Dodati pečenu papriku i zelene masline, pa promešati varjačom. Čistu kuhinjsku krpu natopiti vodom, a potom je dobro ocediti i raširiti na radnu površinu. Preko nje staviti list oblande i premazati ga pripremljenim filom. Pomoću kuhinjske krpe oblandu čvrsto urolovati i zajedno sa krpom staviti u frižider. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading