PRSTE DA POLIŽETE: Savršen recept za džem od kajsija

Autor: Republika

Lifestyle

07.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona je kajsija, pa ovo voće treba iskoristiti za pripremu poslastice u čijim ćete ukusima uživati tokom cele godine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Mi vam predlažemo najbrži, a ujedno i najukusniji recept za pripremu džema od kajsija. 

Potrebno je: 

6 kg očišćenih kajsija 

3,6 kg šećera 

Priprema: 

Kajsije operite, očistite, pa ih stavite u šerpu. Prvo ređajte kajsije, pa stavite šećer preko njih. Red kajsija, pa red šećera, i tako dok ne popunite šerpu. 


Otprilike ide 600 grama šećera na 1 kg kajsija. 

Ako su kajsije kisele povećajte količinu šećera. Ostavite kajsije da odstoje preko noći ili bar 5 do 6 sati da puste sok i da se šećer istopi. 


Kuvati na jačoj vatri od 20 do 30 minuta. 

Skloniti sa šporeta i mutiti varjačom oko 20 minuta. Po potrebi i više, da se sadržaj zgusne. 

Sipati u čiste tegle, zatvoriti, pa tegle okrenuti. 

Tegle možete i da pasterizujete na 90 stepeni sat i po vremena, i da ih ostavite u rerni da se tako ohlade. 

Priprema džema je gotova, a vi ćete uživati u ukusu ovog božanstvenog voća i tokom zime.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading