Ove namirnice ne idu zajedno! Upropastićete želudac ako ih kombinujete

Autor:

Lifestyle

30.06.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavnije rečeno, kombinovanje nekih namirnica može da dovede problema sa varenjem, fermentacije u želucu, nadutosti i povećane količine toksina u organizmu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sir ne bi trebalo da jedete u kombinaciji sa jajima, mlekom jogurtom, dok je dobro da ih kombinujete sa povrćem i žitaricama.

Mleko, u principu, ne bi trebalo kombinovati ni sa čim osim sa ovsenom kašom i bademima. Najgora kombinacija je konzumiranje banana uz mleko, a takođe je loše jesti jaja, jogurt, meso i ribu uz ovaj napitak.

Jaja ne bi trebalo da jedete uz mleko, sir, jogurt, voće, ribu, krompir i meso, a dobra kombinacija uz ovu namirnicu su povrće i žitarice.

Povrće bi, prema ajurvedskom principu ishrane trebalo jesti samo uz voće ili mleko, a voće ne bi trebalo kombinovati ni sa čim drugim osim sa voćem. Izuzetak su lubenice, koje ne treba kombinovati čak ni uz neko drugo voće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading