OVA HRANA GOMILA MASNE NASLAGE: Izbacite ove štetne namirnice

Autor:

Lifestyle

04.09.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salo na stomaku je večita muka mnogih žena i najteže se skida. Zato, koliko god vežbale, čini vam se da vaš stomak nije ni milimetar ravniji. Pored treninga, ove namirnice obavezno morate da izbegavate ukoliko želite da imate vidljive stomačne mišiće.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbacite štetnu hranu i izgubićete masne naslage

 

ALKOHOLNA PIĆA

 

Neka alkoholna pića su prilično kalorična, ali to nije glavni razlog zbog kojeg se salo na stomaku gomila ukoliko ih konzumirate. Zapravo, alkohol stimuliše vaš apetit i zbunjuje deo mozga koji vam govori da ste siti. Sigurno ste primetili da bez obzira na to koliko ste se najeli, uvek imate potrebu da uz pivo nešto i gricnete.

 

 

ŽVAKE

Kada žvaćete žvaku, šaljete mozgu signal da ga uskoro očekuje neko obimnije jelo. Pored toga, žvake podstiču želudačnu kiselinu, zbog čega uvek imate osećaj da ste gladni.

BRZA HRANA

Nije nikakva tajna da hamburgeri, pica ili čizburgeri nisu nimalo zdravi po ljudski organizam. Ipak, ako vam ni to nije dovoljno da prestane da ih jedete, ne zaboravite da su masti u njima jedan od glavnih krivaca što se salo uporno gomila i taloži na vašem stomaku.

MAJONEZ

Ukoliko ste ljubitelj salata od majoneza ili je ovaj sastojak neizostavna namirnica vašeg omiljenog jela, nemojte biti začuđeni što vaš stomak nije ravan. U majonezu se nalazi 80 odsto masti, zbog čega bi trebalo da ga izbegavate u širokom luku. Umesto majoneza, jedite pire od povrća.

Foto: pixabay.com

POMFRIT

Jedna od namirnica koje se najteže odričemo je svakako pomfrit, koji često jedemo u nenormalnim količinama, nekontrolisano. Ipak, ukoliko u ogledalu želite da vidite savršenu figuru, morate da zaboravite na pržene krompiriće. Pomfrit, kao i svaka hrana pržena na ulju, funkcioniše kao sunđer koji upija zasićene masti.

SLADOLED

Omiljena letnja poslastica prepuna je šećera koji se gomilaju u predelu stomaka i stvaraju masnoće kojih je jako teško otarasiti se.

PROIZVODI BEZ ŠEĆERA

Namirnice koje sadrže u sebi zamenu za šećer efikasne su samo za ljude sa dijabetesom. Nažalost, i ova hrana podstiče gomilanje sala na stomaku.

SO

Opšte je poznato da se so ne sme unositi u organizam u velikim količinama, te da nije zdrava, posebno za ljude sa visokim krvnim pritiskom. I ne samo to. So u organizmu zadržava tečnosti, koje vas sprečavaju da efikasno izgubite salo na stomaku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading