Živite sami? Ovim savetima uštedite novac i sačuvajte hranu

Autor: 24sata.hr, Republika

Lifestyle

19.05.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planiranje kupovine unapred može doprineti uštedi, smanjiti količinu hrane koju bacate ali i uštedeti vreme potrošeno na šoping.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne idite u radnju bez spiska namirnica

Kupovina namirnica za jednu osobu može da zgledata manje zastrašujuće kada shvatite kako pravilno da nabavljate namirnice koje možete da pripremite u više različitih obroka.

Kupujte hranu koju najviše jedete

Uvek prvo kupite hranu koju najviše volite da jedete. Umesto da napišete sve namirnice koje vam trebaju, napravite prioritete i napišite popis namirnica koje najčešće jedete i koje možete ubaciti u najviše jela. 

Smrznuta hrana je uvek dobar izbor

Ako mislite da postoji šansa da će vam se sveže voće i povrće pokvariti, kupite smrznutu varijantu. Mešavina šumskog voća, grašak, šargarepa, mahunarke ili nešto drugo se može kupiti smrznuto i koristiti malo po malo, na primer prilikom izrade jutarnjih smutija.

Najbolja hrana je ona kojoj je sad sezona

Voće i povrće koje upravo dozrevaju imaju najbolju cenu, a ako imate malo iskustva u pripremi pekmeza i raznog ukiseljenog povrća, ovo može biti idealno vreme da za manje novca napravite malu zalihu finih namaza i ukiseljenog povrća, ali i napunite špajz.

RepublikaFoto: pixabay.com
Od sezonskog voća i povrća možete da napravite džemove ili soseve

Planirajte obroke

Organizujte se. Unapred planirajte obroke, a prema njima i popise za kupovinu. Na ovaj način ćete imati sve što vam treba za obroke koje želite da pripremite. Izgubićete minimalno vremena u radnji (pogotovo ako se držite samo popisa) i nećete potrošiti više od planiranog.

Konzerve

Bilo da je u pitanju grašak ili gotov sos za testeninu, konzervirana hrana je jeftinija od istih namirnica pakovanih na drugačiji način. Uz to, imaju najduži rok trajanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading