Čak i "zdrave" namirnice mogu biti problematične: Pirinčane galete stvaraju akne i podočnjake

Autor:

Lifestyle

24.01.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su ovi kolačići niskokalorična hrana, oni ne sadrže nikakve hranljive materije već razne supstance loše po zdravlje, a posebno po izgled i čistoću kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pirinčane galete mogu da dovedu do gojenja jer proizvođači često koriste razne supstance loše po zdravlje

Koristite razne preparate, ali ne možete da se oslobodite podočnjaka, bubuljica i suve kože? Problem je najverovatnije u ishrani, pa čak i ako jedete namirnice za koje se smatra da su zdrave. Srpski telegraf otkriva šta tačno treba da izbegavate ako imate problema sa kožom.

Foto: pixabay.com

ALKOHOL

Teško je da se zamisli provod bez alkohola u današnje vreme. Međutim, posle izliva pozitivne energije, slede i negativni efekti alkoholnih pića. Ona mogu da dovedu do hormonalnog poremećaja, slabljenja imunog sistema i dehidratacije, a samim tim i pojave suve kože.

SAVET: Ne morate da prestanete da pijete, ali radite to umereno i obavezno pojedite nešto i popijte vodu pre i posle pića.

PIRINČANE GALETE

Iako ovaj proizvod mnogi preporučuju kao alternativu drugim slatkišima, kolačići iliti galete od pirinča mogu da imaju i loš uticaj na telo. Prvo, mogu da dovedu do gojenja jer proizvođači često koriste razne supstance loše po zdravlje, i drugo, mogu da dovedu do pojave bubuljica, fleka i podočnjaka jer loše utiču na kožu.

SAVET: Probajte da jedete bareni pirinač umesto prerađenih kolačića. Ako baš ne možete bez njih, ukombinujte ih sa voćem ili povrćem kako biste bili sigurni da ćete uneti i zdrave supstance u organizam.

Foto: pixabay.com
Tekst potpisa

PAHULJICE

Iako se smatraju za zdrave namirnice i preporučuju se ujutro, posebno mališanima, pahuljice iz kutije nisu uvek zdrave. Zbog toga je izuzetno važno da čitate sastav na etiketi. Mnogi sastojci u nekvalitetnim pahuljicama su genetski modifikovani i mogu da izazovu svrab, alergije i pojavu akni i bubuljica.

SAVET: Kupujte pahuljice koje sadrže manje od pet grama šećera po porciji i pratite upustva za porcije istaknute na pakovanjima.

MESNE PRERAĐEVINE

Mesne prerađevine su namirnice koje lako mogu da dovedu do otečene kože. Zbog svog sastava, šunke, salame, pršute i slanine dovode i do nadutosti. Loše utiču na kolagen i dovode do bržeg starenja kože.

SAVET: Ne jedite previše mesnih prerađevina i ne jedite ih svaki dan. Povećajte konzumiranje zdravih namirnica.

Foto: pixabay.com

VOĆNI SOKOVI

Iako se smatraju zdravom alternativom gaziranim sokovima, voćni sokovi (posebno oni kupovni) uglavnom sadrže istu količinu šećera, koji utiče na kolagen. U sebi ne sadrže sve supstance koje su potrebne koži, a sokovi od limuna mogu čak da učine kožu osetljivijom na opekotine od sunca.

SAVET: Konzumirajte sokove od svežeg voća i izbegavajte šećer. Bolje je da pojedete voće nego da popijete zašećereni napitak.

SUŠI

Suši dovodi do bržeg starenja kože i uzrokuje pojavu akni. Glavni razlog je velika količina soli, koja dovodi do dehidratacije organizma. Suši u kombinaciji sa pirinčem takođe izaziva sušenje epidermisa i dehidrataciju.

SAVET: Nakon sušija, uvek popijte nekoliko čaša vode, ne mešajte ga sa alkoholom i radite vežbe za lice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading