DA NE POVERUJETE: Savršen spoj posle vežbanja - pivo i kikiriki!

Autor: Republika

Lifestyle

30.07.2017

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako na prvi pogled izgleda da ove namirnice spadaju u kategoriju onih previše kaloričnih, umerene količine piva i kikirikija mogu biti veoma korisne za naše telo posle treninga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dobro, preporučuje se pola litre piva posle vežbanja... ali i nošenje ovoliko piva je nastavak vežbanja, zar ne?

Naučnik i fiziolog, Ronald Morgan, uradio je senzacionalnu studiju u kojoj tvrdi da pivo i kikiriki, ne samo da ne štete organizmu, već su takođe idealni proizvodi za oporavak posle vežbanja.

Činjenica je da tokom sportske aktivnosti gubimo dosta tečnosti: ona je sadržana u pivu, ali za rast mišića, moramo da unesemo u telo natrijum i kalijum. Ovi vitamini se nalaze u prženom kikirikiju.

Naučnici su istakli da je za oporavak, kad završimo s vežbanjem, dovoljno da popijete pola litre piva i pojedete 100 do 200 grama kikirikija. Nutricionisti preporučuju da je svetlo pivo čak bolje nego mineralna voda za povratak ravnoteže vode u organizmu, ali ističu da je to ipak alkoholno piće, koje usporava metabolizam.

Kada je reč o kikirikiju, glavna stvar je da ne bude previše slan jer so zadržava tečnost u organizmu, što izaziva debljanje i nadimanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading