(FOTO) MAČIJI ZODIJAK: Koja ste vrsta na osnovu HOROSKOPA

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

23.01.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačke su vrlo specifične životinje koje volimo kao kućne ljubimce, ali mnogi smatraju da smo mi u stvari njima ljubimci.

RepublikaFoto: pexels.com
Mačke (Ilustracija)
One nisu poslušne i predane nama, već imaju svoju volju i primetnu ćud, koju iskazuju na neobične načine. To ne znači da nas ne vole, već da su potpuno jedinstvene i neodoljive. Ako ste ljubitelj mačaka i nekada ste se zapitali koja mačka biste vi bili, u nastavku upoređujemo njihove rase i horoskopske znake.

Ovan – Sfinks mačka

Sfinks mačke su poznate kao veoma društvene i obožavaju ljude. Baš kao i one, ovnovi vole pažnju i da se nalaze u centru zbivanja. Još neke zajedničke osobine su visoka inteligencija, nestašnost i želja za razonodom i igranjem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sfinks

Bik  – Britanska kratkodlaka mačka

Ono po čemu su ova rasa i ovaj znak slični je osećajnost, opuštenost i smirenost. Takođe, bikovi se najbolje osećaju u svojim oazama gde ih niko ne uznemirava i gde ima mesta samo za drage osobe. Britanska kratkodlaka mačka posvećena je svojoj porodici, blage je naravi i voli da se mazi.

RepublikaFoto: Instagram.com/pitoe the cat
Britanska kratkodlaka

 

 

Blizanci – Bengalska mačka

 

Bengalske mačke se smatraju pomalo divljim jer su tek nedavno pripitomljene u odnosu na ostale rase. Uprkos tome, vole svoje porodice i lako se uklapaju. Blizanci su harizmatični, društveni, energični i mogu da se prilagode situaciji i okruženju, baš kao i ova rasa mačke koja je veoma prilagodljiva.

RepublikaFoto: pixabay.com

Benglaska mačka

Rak – Himalajska mačka

 

Rakovi su poznati kao osetljivi, emotivni, kao neko ko rado pruža ali i traži utehu i podršku, pa čak i maženje. Himalajske mačke su iste, veoma prijatne po prirodi i pune ljubavi. Omiljeno mesto im je kod vlasnika u krilu i najprijatnije se osećaju samo kada im je udobno.

 

Lav – Persijska mačka

 

Baš poput persijske mačke, lavovi vole luksuz i uvek se trude da sve očaraju svojim prisustvom. Uprkos potencijalu za taštinu, oni su ipak veoma topli i fini ljudi, a isti je slučaj i sa ovim mačkama. Možda se ponašaju kao da su kraljevske krvi, ali su pufnaste i mazne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Persijska

Devica – Škotski fold

Za neke je ova rase mačke najslađa i najsimpatičnija, ali nije ona samo slatka, već i pametna, staložena i uglavnom veoma mirna. Device su slične po tome što su emotivne sa ljudima kojima mogu da veruju, ali nikad previše posvećene ili vezane.

Škotski foldovi ne smetaju previše svojim vlasnicima, a dobro reaguju na dresuru zahvaljujući disciplini.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Škotski fold

Vaga – Sijamska mačka

Sijamske mačke su jedna od najpametnijih rasa koja voli komunikaciju i povezanost sa vlasnikom i pokušaće da „razgovara“ sa njim. Vage su ekstroverti koji vole da budu u društvu i najgore se osećaju kada su sami i nema nikoga da ih razume. Neki ljudi sijamske mačke zbog ponašanja čak upoređuju sa psima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sijamska

Škorpija – Sibirska mačka

Iako su škorpije ponekad na lošem glasu, njihova ozbiljnost i izdržljivost je baš ono što volimo kod njih. Sibirske mačke su jake, radoznale, vrlo svesne okruženja i verne svojim vlasnicima. One su jedna od najjačih i najizdžljivijih mačjih vrsta i umnogome podsećaju na škorpije.

Strelac – Mejn kun

Strelci su veoma druželjubivi i pre bi se mogli uporediti sa psima nego sa mačkama, ali je mejn kun rasa koja im je najsličnija. To su nežne i prilagodljive mačke koje vole da prave društvo svojim vlasnicima, ali su pomalo i živahne i vole da trčkaraju okolo. Podsećaju na strelce i zbog svoje radoznalosti.

RepublikaFoto: Gordana Pušić​​​​​​
Mejn kun

Jarac – Abisinska mačka

Poznati kao perfekcionisti, jarčevi su odgovorni, posvećeni i uvek tu za najbliže prijatelje. Abisinske mačke su tihe, mudre, ali i radoznale i vole da budu deo svog „čopora“ odnosno porodice. Baš poput jarčeva, ove mačke znaju da budu raspoložene za igru, ali nikad nisu potpuno neoprezne.

Vodolija – Egzotična kratkodlaka mačka

Rasa koju su proslavili mnogi postovi na Instagramu prepoznatljiva je po mekom krznu i velikim očima zahvaljujući kojima uvek privlači pražnju. Vodolije takođe često privlače pažnju i izdvajaju se po tome što se trude da budu drugačije od ostalih, ali se iza toga krije želja za istraživanjem i igranjem.

Ribe – Birmanska mačka

Ribe su sanjari, romantici, vrlo osećajni i intuitivni, a tihi znak. Birmanska mačka je rasa stara vekovima koja odavno pravi društvo ljudima i koja je poznata kao mirna i tiha. One su ujedno i među najpametnijim i najdruštvenijim mačkama, ali uglavnom prilično smirene i pitome.

RepublikaFoto: youtube.com/ViralHog
Birmanska

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Adolf

23.01.2021 12:14

Mijauuuuuuuuuu, le prrrrrrrrrrrrr.....ma idi begaj...