MESEC EKLIPSI I KONJUKCIJA: Ovi astrološki događaji čekaju nas u decembru, NA NEBU SE VEĆ DEŠAVA VATROMET!

Autor: Republika

Lifestyle

07.12.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu 2020. sasvim sigurno dugo ćemo pamtiti. Ona predstavlja kraj jednog vremena. Svaki kraj je težak, posebno ako se fokusiramo samo na ono što gubimo. Međutim, život ide dalje. Za onog ko je mudar kraj jednog vremena predstavlja samo početak nekog novog.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato je decembar izuzetno zanimljiv mesec jer sadrži neku vrstu kulminacije. Astrološki gledano, nova godina počinje prvim danom proleća, pa će novi veliki ciklus početi na zimski solsticij 21. 12. 2020. Ali da krenemo redom, tj. od pomračenja.

14. 12. 17.15

Pomračenje Sunca, mlad mesec u Strelcu

Pomračenja Sunca su uvek veoma važna i njihovo dejstvo traje i do šest meseci. Kada je Sunce, koje je naš nosilac života, pomračeno, moguće je suočavanje sa strahovima ili nekim greškama koje smo u proteklih pola godine napravili. Ako vodite dnevnik, ovo ćete lako primetiti. Ipak, Mesec je mlad, i to u optimističnom Strelcu. Nekada nije loše suočiti se sa sobom i zauzeti pravac koji više rezonira s nama. Izađite iz uloge žrtve i iskoristite ove energije da poželite nešto hrabro i veliko! Ovo može biti pomračenje svesti, ali i širenje vidika. Važno je da budemo svesni da smo mi ti koji biramo reakcije.

Cilj Saturna na poslednjem stepenu Jarca jeste da donese neki vid kulminacije da bi ukazao na sve ono što nam nedostaje kao društvu

15. 12. 17.20

Venera ulazi u Strelca

Ako ste kojim slučajem imali loš dan, u pomoć priskače Venera. Ona će doneti optimištičniji pogled na svet i želju za nekim novim avanturama. Pomoći će da se više krećemo i osetimo gotovo dečju radoznalost. O ovom dešavanju ćemo opširnije pisati u narednom broju.

 

17. 12. 6.05

Saturn ulazi u Vodoliju

Nakon skoro tri godine Saturnovog boravka u Jarcu svašta se dogodilo u svetu. Trenutno se nalazi na 29. stepenu, na kom je izrazito jak. Njegov cilj ovde jeste da donese neki vid kulminacije da bi ukazao na sve ono što nam nedostaje kao društvu. Koliko smo odgovorni prema prirodnim resursima, koliko su nam zdravi temelji i čega sve treba da se oslobodimo da bismo u novo doba mogli da uđemo što lakši i na čvrstim nogama.

19. 12. 14.07

Jupiter ulazi u Vodoliju

Jupiter se nakon 12 godina vraća u Vodoliju, ali ovoga puta zajedno sa Saturnom. Sve ovo jeste svitanje nekih novih paradigmi u svesti čovečanstva. Vodolija predstavlja nove tehnologije, humanizam i sve što je originalno. Ulazimo u doba u kom bi trebalo da počnemo drugačije da razmišljamo, drugačije da posmatramo informacije, a drugačije duh. Jupiter je tu da pomogne ovu tranziciju, šireći nam vidike i svest. Dobićemo hrabrosti da se odvažimo da na neki potpuno nov način počnemo da posmatramo svet. I o ovome će svakako biti detaljnijeg objašnjenja u nekom od narednih brojeva.

21. 12. 

Sunce i Merkur ulaze u Jarca

Ovaj dan ima čak tri velika događaja. Od ranih jutarnjih časova Merkur će promeniti znak i ući u temeljnog Jarca. Nekoliko sati kasnije isto će učiniti i Sunce. Ovaj dan je sam po sebi veoma moćan jer je to zimski solsticij, dan zimske kratkodnevice. Od tog datuma dani postaju duži, ali je i granica između svetova najtanja. Kalendarski počinje zima i to je period kada priroda prividno umire, da bi se s prvim danom proleća ponovo rodila. Ovo je faza kada su aktivnosti najmanje, sve spava. Zato je dobro primiriti se da bi ove jake energije mogle lakše da se integrišu.

 

Vreme u koje smo već zakoračili naučiće nas mnogim stvarima, ali ono što će prvo doći na red jeste činjenica da u životu, šta god nam se dešavalo, možemo samo da izaberemo način na koji ćemo da odreagujemo. Hoćemo li ostati u ulozi žrtve i usporiti proces rasta ili ćemo konačno preuzeti odgovornost

21. 12. Novo doba
Velika konjunkcija Saturna i Jupitera na nultom stepenu Vodolije

Istoga dana u večernjim satima, tačnije u 19.20, događa se spektakl koji smo čitavog života čekali! Svitanje ere Vodolije, koja predstavlja zlatno doba čovečanstva. Naravno, ovo su veliki prelazi i trajaće mnogo godina. Ipak, imamo razloga za radost. Da vas podsetimo, poslednji put kada su se ove dve moćne planete sastale u nekom vazdušnom znaku stvorena je www, mreža koja nam je omogućila razmenu znanja i informacija. Sada će stvari biti mnogo jače, pa možemo očekivati velika naučna otkrića i u tehnološkom i u duhovnom smislu. U prvim danima bićemo u potrazi za istinom. Istina se sada piše velikim I jer je preduslov za dalji napredak.

30. 12. 4.30

Pomračenje punog meseca u Raku

Za sam kraj godine očekuje nas pomračenje Meseca u Raku. Rak predstavlja porodicu, narod i tradiciju. Ovo je idealno vreme da osvestimo sve one stvari koje ne funkcionišu na pravi način i zalečimo sve što se da izlečiti. Takođe, neke traume koje vučemo kao nacija mogu da počnu da se isceljuju. Vreme je da osetimo pripadnost i povezanost sa svim i shvatimo da smo svi jedno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading