Veliki "mesečev horoskop" do 26. decembra: Venera će otopiti hladna srca Jarčeva, Škorpije magnetski privlačne!

Autor: lepaisrecna.rs, Republika

Lifestyle

30.11.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesečev ciklus otpočeo je 26. novembra, mladim Mesecom u znaku Strelca! U toj lunaciji zaljubljivi Strelac će promeniti fokus, a Ribe se mogu odlučiti za formalne partnerske odnose.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Strelac je vatreni, muški, promenljivi znak

Strelac je u stanju da svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da "hoda bos po trnju" da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu stalnog kontakta sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta Strelca je Jupiter, najmoćnija planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je Strelčevima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, ekspanzije svake vrste i stoga je veoma važno da Strelčevi razviju svest i fokus. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost. Jedan mali nedostatak može Strelčevima da smanji potencijal sreće i dobra, a to je sklonost da budu toliko opširni, da zaborave odakle su pošli i kuda idu!

Strelčevi poseduju radoznao, ispitivački i nemiran duh koji se ne zadovoljava onim što smatra površnim u životu, već teži da se, što je više moguće, rasprostre u širinu i da se vine u nepregledne duhovne visine kako bi pokušao da se približi uzvišenoj spoznaji realnosti i istinitom znanju, bezuslovnoj ljubavi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada je reč o ljubavi, pored svoje zaljubljive prirode, što je bilo uočljivo naročito u prethodnom periodu dok je Venera bila u znaku Strelca, energija se menja. Strelčevima se fokus premešta u polje sistema vrednosti.

Energija je vrlo fokusirana ali na neku suštinsku (može biti karmičku ljubav). Vladar znaka Strelca menja znak što donosi od 3. decembra potpuno drugačije okolnosti. Kao udah-izdah. Znak Jarca će Strelčeve u narednom periodu da uvuče u strukturu njihovih odnosa, naročito porodičnih odnosa.

Ljubav u narednom periodu može biti ili oživljavanje starih ljubavi ili susret sa nekim koga već jako dugo poznajete. Pun Mesec se dogadja 26. novembra u ranim jutarnjim satima. Ovaj dan će biti veoma značajan za formalne partnerske odnose (brak). Najvažnije je znati iskomunicirati svoju energiju sa puno poverenja i ne preopširno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovog decembra biće otopljena sva "hladna Jarčevska srca"!

Jarčevi su pod ovim mladim Mesecom u velikim pripremama za događaj, praznik, koji iščekuju dvanaest godina.

Ugostiće najvećeg među velikima. Jupiter će 3. decembra ući u znak Jarca rehabilitujući i nagrađujući narednih godinu dana veliko spremanje započeto pre deset godina ulaskom Plutona, a potom Saturna i Južnog Mesečevog čvora u Jarca. Jarčevima se desila velika dekonstrukcija iluzije.

U polju ljubavi je Uran te se Jarčevi baš u ovom periodu otvaraju za slobodnu ljubav. Venera će u Jarcu boraviti sve do 20. decembra i otopiće "hladna Jarčevska srca".

Oko 28. novembra se može desiti neverovatna iznenadna ljubav sa nekim koga dugo poznajete ali koga sada prvi put gledate očima ljubavi. Ako ste slobodni eto romanse, ali ako ste zauzeti eto problema oko 11. decembra koji mogu biti inicijacija da se u vremenu prekine duga veza ili brak. Sve će biti mnogo jasnije kada Sunce obasja ovaj znak 22. decembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vodolije će osetiti čari, ali i teret tajne ljubavi

Obilje ideja i nikad se nisu bavili baš realizacijom ljubavi. Prepuštaju drugima da ih zavedu, a isto tako su dozvoljavali i da ih partneri ostave, samo da ne bi sebi kvarili zabavu. Sve se promenilo pa i Vodolijanski ljubavni život. Ova lunacija, mlad Mesec ih uvodi baš u fazu materijalizacije pre svega kroz prijateljski odnos, a potom i kroz ljubavnu priču. Venera je u njihovom polju tajni i pravi super aspekt sa Uranom u Biku.

Kada Mesec uđe u znak Jarca aktiviraće ovu tajnu ljubav i sasvim sigurno je izneti na videlo u narednih par dana. Neptun će podržavati tajnu 8. decembra ali ne zadugo... zauzete Vodolije oprez!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ribe će biti mudrije, a čeka ih i blagostanje u ljubavi

Ribama se ova lunacija dešava u desetom polju, a tu je uključen i vladar 5. polja ljubavi.

Ovo može doneti neku ljubavnu priču tokom poslovnog putovanja. Mlad Mesec u Strelcu je dominantan samim tim što je tu i sam Jupiter, vladar znaka Riba. Moglo bi ovo biti vreme rehabilitacije posle prošlomesečnog zarona u Škorpiona. Bliži se promena energije za mlađe pripadnike znaka Riba, gde nailazi vreme skupljanja, stvaranja novog sistema vrednosti.

Mlađi pripadnici znaka Riba će sazreti, odrasti, promudriti se. U polju ljubavi je severni Mesečev čvor pa će se verovatno mnoge Ribe odlučiti za formalne partnerske odnose, brak, a možda i proširenje porodice (trudnoću). U narednom periodu će Jupiter i Neptun, vladari znaka Riba, biti u podržavajućem odnosu, te će vam se to odraziti blagostanjem, naročito na polju ljubavi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovnovi u periodu kada sve puca od strasti

Ovnovska energija se promenila od 19. novembra kada je njihov vladar Mars, ušao u znak Škorpiona.

Mars u Škorpiji govori da su vam se osećanja intenzivirala postajući pouzdan i čvrst izvor unutrašnje energije. Dobijate dovoljno snage da se u ovim životnim situacijama znatno lakše izborite sa mnogim životnim problemima. U ovom trenutku i misaoni proces doživljava svoju transformaciju i što je vrlo neobično za Ovnove donosi im snažnu intuiciju.

U ovom vremenu, ženama u znaku Ovna, moglo bi da bude lakše da se same organizuju nego da su u partnerstvu. Ukoliko su dobro organizovane na polju biznisa, javiće se potreba za emocijama i strasti. Generalno, Ovnovima ceo ovaj lunarni proces pruža podršku do 3. decembra kada Mars menja znak aktuelizujući putovanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bikovi moraju da se pokrenu ako misle da nešto menjaju

Bikovi kapiraju da su neke ozbiljne promene u igri ali nikako ne shvataju da su te promene unutar njih iščuđujući se kako su se ljudi promenili!

Jedno misle a drugo govore? E, dragi moji Bikovi... budite se i pokret u akciju! Uran vas podržava i oslobadja „lenjosti“ kao „ja sam takav, odgovoran, ja ništa ne radim na brzinu“. Niko od vas ne očekuje brzinu, svi očekuju promenu! Sada opet malo zatišje pred buru ulaskom Venere u znak Jarca, da se malo predahne do sledećeg „tornada“ koji će već 20. decembra biti aktiviran ulaskom Venere u znak Vodolije.

Ono što je neizmerna podrška Bikovima jeste ulazak Jupitera u znak Jarca, pa se mogu nadati velikim promenama: od promene posla do prekida disfunkcionalnih odnosa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Blizanci u rasulu koje im ne treba zamerati, oni zabavljaju planetu

Blizanci su se baš navozali na ovom „raftingu u Škorpionu“ i sada ne znaju da li su došli ili pošli.

Tako ošamućeni bivaju prozvani od svojih partnera ili prozvani za partnerski odnos. Mlad Mesec se dešava u polju partnera, ali oni su još zaglavljeni i partnerima se obraćaju tek od 9. decembra kada će vladar Merkur promeniti znak i ući u Strelca?!

Biće tu raznih pravdanja, izvlačenja, ali sve je to vrlo simpatično jer Blizanci su znak koji zabavlja ovu planetu deleći radost i osmeh svakom od nas.

Ako imate Blizanca u svom okruženju, ne zamerajte mnogo. Brzo će se oni sastaviti sa svojim planovima. Samo da prođe još i ovaj Pun Mesec 12. decembra koji će tražiti od Blizanaca da se prilagode i prihvate odgovornost tokom ovih promenljivih pogleda na ljubav.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rakovi umorni od promena, treba da prihvate sebe

Rakovi su zaista toliko umorni od silne transformacije koju nose na svojim nežnim grudima u poslednjih nekoliko godina.

Sve je onako kako treba. Rakovi jesu nežni, ali poseduju dubinu i mogu da neguju i razumeju. Ova lunacija u znaku Strelca, očekuje da se okrenete, stvarno vam kažem, da se okrenete sebi! Severni Mesečev čvor u znaku Raka vas obavezuje i očekuje da gradite i stvarate svoju ličnu budučnost pre svega kroz snažnu fiziologiju i veliko nadahnuće inspiracijom za „novo doba“.

Pun Mesec u znaku Blizanaca može malo da vas iznenadi, da ne poverujete da ima još nešto što niste znali.... ima, ima... ali zapamtite da ste se po mitološkoj priči uzdigli na nebo zahvaljujući Zevsovoj ženi Heri kojoj ste bili lojalni. Sada tu odanost praktikujte kroz partnerski odnos i stvaranje „novog doma" ili novog biznisa. Ljubav je tu, pružite ruku i uzmite ono što je vaša najveća potreba: nežnost!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lavovi moćni kao i uvek, očekuje se susret sa dragim ljudima iz prošlosti

Lavovima se mlad Mesec dešava u polju ljubavi, kreativnosti i inspiracije.

U celu ovu priču je uključen i Jupiter pa ova lunacija nudi Lavovima da ispune svoju kreativnu misiju. Ova misija je sadržana kroz emotivni život potomaka. Obzirom da se Venera, planeta ljubavi nalazi u znaku Jarca, ne preporučujem vam, naročito Lavicama, da ulaze u emotivne vode sa znatno starijim biznis partnerom. Oko 2. decembra Venera pravi intenzivan odnos sa Južnim Mesečevim Čvorom pa može doneti ili gubitak ili sećanje na gubitak.

Šta god da bilo skida vas sa ove početne ushićene vibracije. Najveću promenu Lavovi će doživeti 22. decembra kada Sunce uđe u znak Jarca što opet fokusira energiju i kreativnost kao i zadovoljstvo kroz biznis plan. Pun Mesec će se dešavati u polju prijatelja, pa je moguće da u ovom periodu punog Meseca sretnete svoje stare daleke prijatelje sa kojima ste možda nekada išli u školu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Device, ne zaboravite - treba više da se zabavljate!

Device su u proteklom periodu istraživale duboke vode predaka tragajući za svojim mestom u tom poretku.

Nema potrebe da ste toliko ozbiljni. Zaboravljate osnovno pravilo koje donosi materijalizaciju naših želja a glasi: „Ne zaboravi da se uvek zabavljaš!“ U devičansko polje ljubavi ušla je planeta zadovoljstva i radosti, Venera. S obzirom na to da je u pitanju znak Jarca, mala je verovatnoća da ćete se setiti onog pravila za manifestaciju sretnog života... setite se. Možete da posetite neka kulturna mesta kao što su muzeji, ili neku filmsku retrospektivu da bi ispunili simboliku Venere u Jarcu a da pri tome ne ostanete bez zabave i radosti.

Već 9. decembra dešava se najveća promena kada devičanski vladar Merkur menja znak. Najbolje bi bilo da u decembru odete na neki godišnji odmor sa partnerom „da se zabavite“ da bi ispunili osnovno pravilo. Već od 12. decembra Pun Mesec će se dešavati preko vašeg doma, porodice i biznisa ako ste samostalni preduzetnik. Ovo je super vreme da se sruše neke iluzije i da se postave temelji novog porodičnog sistema vrednosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pred Vagama su novi počeci u svim životnim poljima

Vagama se mlad Mesec dešava u 3. polju „misli“.

Ovo je zaista sjajno vreme da Vage ispune svoju primarnu potrebu da „sve bude u redu“. Ovo je vreme apsolutnog početka gde će svi odnosi počev od porodičnih do partnerskih biti definisani, strukturisani i poštovani. Sve su ovo potrebe za srećan životni razvoj pripadnika znaka Vage.

Sjajna i užarena Venera, druga planeta od Sunca, toliko je vrela da se metaforički može predstaviti paklenom staklenom baštom, dok Jarac simbolizuje vrh najviše planine obavijene snegom i ledom. Možda se nekom može učiniti da ovo nije najpogodnije mesto gde Venera može da ispolji svoju primarnu suštinu i da unese toplinu u ovo ledeno kraljevstvo.

Venera je toliko topla i užarena da hladnoća Jarca ne može zalediti srce i dom ove kraljice. Srce snežne kraljice ispunjeno je ljubavlju, toplinom i nežnošću i čeka pravu osobu kojoj će otvoriti vrata svog toplog doma i svog srca koje toliko čezne da bude voljeno.

Ipak ljubav (Venera) pobeđuje sve! Snežna kraljica iz zaleđenog dvorca, premda je hladna spolja, iznutra je topla i nežna baš kao i njen dom. Sve ovo jako podržava Uran iz znaka Bika, kojim takođe vlada Venera.

Ovo je vreme velikih transformacija i dekonstrukcija iluzije. Sve priče koje su se izlizale će sada nestati iz „kolektivne svesti“ kao da ih nikada nije ni bilo. Ključna dešavanja u ljubavnom životu će biti sredinom decembra kada se Venera sretne sa Saturnom, Plutonom i Južnim Mesečevim čvorom. Nema bojazni da ćete zaista pročistiti svoju sredinu i okruženje. Venera prelazi 20. decembra u znak Vodolije i tu predstoji i poslednje oslobađanje od „sećanja vaših tužnih pretkinja“. Srećno, drage Vage!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Škorpije dominiraju: Magnetski privlače suprotni pol i neustrašive su

Škorpioni su konačno odahnuli, naročito ovi mlađi. Sve dok je Mars bio u znaku Vage nisu se dobro osećali jer sve je bilo „kobajagi“.

Mars u Škorpionu demonstrira izraženu strastvenost i izgarajuću seksualnu harizmu. Veoma lako se uzbuđuje, plahovit je i nerviraju ga suviše nagle promene i kada mu drugi priređuju velika iznenađenja.

Ova pozicija Marsa će biti do 4. januara 2020. i kod Škorpiona će podstaći žudnju za neustrašivim preduzimanjem krupnih koraka i intenzivnih životnih iskustava. U polju ljubavi je Neptun pa se seksualna mašta raspaljuje kao i osećaj da mogu sve što požele.

S obzirom na to da je još zadugo u vašem polju braka Uran, biće izazova u smislu formalnih partnerskih odnosa. Od 2. decembra Škorpionski vladar polja ljubavi Jupiter, ulazi u znak svoga pada i pravi trigonski aspekt sa Uranom. Ova slika može da donese da jednostavno i neosetno skliznete u paralelnu vezu pored formalnog partnerskog odnosa. To vama nije strano ali bi ovog puta moglo skupo da košta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading