Kako stres utiče na različite znake zodijaka: Lavovima bukvalno pada mrak na oči

Autor:

Lifestyle

22.01.2019

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se nađu na meti podsmeha, Lava obuzima bes koja stvara napetost u u predelu srca i vrata, a dolazi i do slabljenja vida i lošije cirkulacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako zezate Lavove postoji dobra šansa da će eksplodirati

Horoskop ne predviđa samo kakav je dan ispred nas. Astrolozi tvrde da različiti znaci drugačije reaguju na stres i da su posledice na zdravlje drugačije kod svakog od njih, a Srpski telegraf otkriva koje sve probleme nervoza može izazvati kod vas.

OVAN

Temperamentni Ovnovi lako gube kontrolu i dolazi do prave eksplozije emocija kada im neko stane na žulj. To je razlog za pojavu napetosti u predelu lica, posebno na čelu i u mišićima vilice.

Savet: Izbrojte do 20 kada vas neko iznervira, prošetajte ili uradite set vežbi. Trudite se da izbacite izvor stresa iz svog života i savladate tehnike opuštanja mišića lica.
Foto: pixabay.com

BIK

Smireni Bikovi se ne nerviraju previše, ali kada dođu do tačke pucanja, to čitava okolina zna. To se najčešće desi kada dođe do sudara sa osobom koja je tvrdoglavija od Bikova. Javlja se napetost u gornjem delu leđa i vratnom delu kičme.

Savet: Ispraznite nagli bes pomoću šetnje ili seta vežbi. Popričajte sa nekim o svojim emocijama, a kada osetite napetost, dišite duboko i mirujte dok se mišići ne opuste.

BLIZANCI

U potrazi za novim iskustvima, energični Blizanci često potroše previše energije i dovedu sebe u stresnu situaciju. Tada dolazi do napetosti u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova.

Savet: U momentima nervoze razmislite o mogućim posledicama, dišite duboko i zagrejte ruke kako bi se oslobodili napetosti.

RAK

Osetljivi Rakovi su stalno pod stresom, a kad se naljute, to ih može držati jako dugo. Napetost, i to izuzetno jaka, javlja se uglavnom u predelu grudi i stomaka, a utiče i na disajni i probavni sistem.

Savet: Ohrabrite sebe i ponavljajte sebi da izvor stresa nije toliko opasan. Kada osetite napetost, počnite sa abdominalnim disanjem i primenite tehnike opuštanja mišića.

LAV

Ponosni Lavovi će eksplodirati kada se nađu na meti podsmeha, a taj bes izaziva napetost u u predelu srca i vrata, što može biti jako opasno. Dolazi do slabljenja vida i lošije cirkulacije.

Savet: U naletu besa svedite broj udisaja na 8-12 u minutu. Svakodnevno radite vežbe istezanja da bi vam kičma što duže ostala savitljiva.

Foto: pixabay.com

DEVICA

Nesigurne Device se previše opterećuju mišljenjem drugih ljudi i zbog toga su često pod blažim stresom, ali malo-pomalo taj stres utiče na nerve i organe za probavu.

Savet: Biće vam lakše ako pišete o stvarima koje vas stresiraju. Nađite mirno mesto samo za sebe, usporite disanje i radite lagane vežbe koje će opustiti vaše živce.

VAGA

Emotivne Vage su često pod stresom kada je u pitanju problem sa bliskim ljudima i uradiće sve da im udovolje. Dolazi do pojave napetosti u leđima, bubrezima i struku.

Savet: Ne pokušavajte da udovoljite svima, već radite ono što vas čini srećnim. Svakodnevne vežbe zadržaće elastičnost kičme. Zagrevanje ruku i duboko disanje u stresnim situacijama će i te kako biti od pomoći.

ŠKORPIJA

Škorpije imaju veoma izražene emocije i skoro svakog dana im misli preokupiraju brige. U sebi skupljaju bes i unutrašnje ključanje je neminovno. Oslobađaju se destruktivni hormoni koji mogu izazvati psihičke, ali i seksualne poremećaje.

Savet: Što pre naučite kako da se izborite sa stresom. Uključite svakodnevne vežbe, abdominalno disanje i mišićnu relaksaciju.

Foto: pixabay.com

STRELAC

Optimistični Strelčevi se ređe suočavaju sa stresom od drugih znakova, ali do emocionalnog naboja dolazi kada im drugi ograničavaju slobodu. Tada dolazi do prekomernog jela i pića koje uvek prati gojenje.

Savet: Izbegavajte frižider kada ste nervozni. Držite činiju sa voćem blizu sebe.

JARAC

Staloženi Jarčevi ne pokazuju emocije pred drugima, ali su prestrogi prema sebi. Često se u tim situacijama zatežu zglobovi. Zbog pada koncentracije se povećava i sklonost povredama.

Savet: Potrudite se da se opustite. Ne postavljajte sebi neostvarljive ciljeve. U naletu stresa odradite set vežbi kako biste smanjili mogućnost da dođe do povrede.

VODOLIJA

Pravedne Vodolije ne mogu da istrpe nepravdu ni prema sebi, ali ni prema drugima. To uzrokuje nervne probleme, ali i napetost u nogama i donjem delu leđa.

Savet: Pokušajte razgovorom da rešite problem, a ako ne uspe, distancirajte se. Disanje i vežbe pomoći će opuštanju nožnih i leđnih mišića.

RIBE

Ribe obožavaju mir, ali su konfliktne situacije neizbežne. Stres ostavlja posledice na imuni sistem, a kao posledica javljaju se oboljenja.

Savet: Dajte sebi oduška i počastite se nečim kad ste nervozni. Dobro se odmorite, izbegavajte preterivanje i nađite neko mirno mesto gde ćete moći da se povučete u momentima stresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading