Kako posle prazničnog prejedanja znaci Zodijaka gube kilograme?

Autor:

Lifestyle

08.01.2019

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle praznika ko živ, ko mrtav! Kilogrami su se već nagomilali, a gotovo svi znaci Zodijaka počinju polako da gladuju. Evo kako jedan Ovan pokušava da skine praznični višak, a i svi ostali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Ovan

Pripadnici ovog znaka na dijetu kreću s puno elana, ali čim vaga ne počne brzo da pokazuje rezultate – oni su ogorčeni i spremni su da odustanu. Najčešće mršave izgladnjivanjem, pa dolaze do jo-jo efekta.

Najbolje im je u ishranu uključiti manje međuobroke kojima inače nisu skloni, a posebno će im pomoći grejp i puno tečnosti u obliku zelenog čaja.

Kako su zavisni od slatkiša, ne treba da se odreknu toga jer će ih to frustrirati, već je bolje da priušte sebi malo tamne čokolade.

Bik

Pripadnicima ovog znaka treba puno vremena kako bi uopšte odlučili da krenu na dijetu jer ne vole da se odriču užitaka. Ipak, nakon što skupe dovoljno volje uporni su i mršave polako, ali sigurno.

Preporučuje im se da unose više jabuka kao i jačih začina – karija i čilija, koji će pokrenuti njihov usporeni metabolizam.

Žitarice su odličan izbor za doručak, kao i jogurt, a slatkiše treba u potpunosti da izbegavaju.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka nemaju neku redovnu ishranu – oni su u stanju ništa da ne jedu ceo dan i onda uveče jedu tri sata u cugu. Oni bi poput Ovnova trebalo da u dijetu uvedu puno međuobroka, smanje broj kafa i zamene je čajem.

Vrlo je važno da jedu variva – ona će ih zasititi.

Takođe, najveći je problem što ne odvajaju vreme za jelo, pa kako bi uspeli u dijeti potrebno im je da se posvete pripremi jela, kao i polakom uživanju u njemu za stolom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vreme je za detoks

Rak

Pripadnici ovog znaka obično vole i da kuvaju i da jedu, pa im je zato teško da se upuste u podvig zvani dijeta. Skloni su i fast foodu, a to je ono što prvo treba da eliminišu.

Hronično im nedostaje vitamina u organizmu, što treba da nadoknade svežim voćem – jabukama, mandarinama i narandžama.

Treba da izbegavaju unos belog hleba i pređu na zdravije varijante, a već nakon nekoliko dana dijete će se privići, s tim da je ključno da izdrže te prve dane, posebno u vreme stresa kad im hrana služi kao uteha.

RepublikaFoto: pixabay.com
Što smo krkali krkali smo

Lav

Pripadnici ovog znaka vole dobru hranu i pića, premda imaju običaj paziti na svoju težinu tako da retko imaju većih problema s gojenjem.

Oni znaju da se na njih ‘sve prima’ i trude se da se kontrolišu, a omakne li im se ipak koji kilogram viška, ne treba drastično da menjaju ishranu.

Oni su jedan od znakova sa vrlo zahvalnim metabolizmom, pa je dovoljno samo pojačati ili uvesti redovnu fizičku aktivnost. Savetuje im se dodatni unos orašastih plodova.

Devica

Pripadnici ovog znaka imaju osetljivu probavu, pa im je ponekad teško birati namirnice i kombinovati jelovnik s kojim će smršati.

Inače su vrlo disciplinovani i ako ih izazovete da smršaju, verujte da će oni to brzinski odraditi, čak i ako za to treba da gladuju.

Kod mršavljenja treba da izbace mesne prerađevine i jela pripremljena s masnoćama, a orijentisati se na kuvanu hranu. Ako nisu pobornici redovnog vežbanja, treba bar više da šetaju.

Vaga

Pripadnici ovog znaka su jedni od onih kojima dijete predstavljaju pakao. Ne vole se ograničavati, testirati svoj karakter ili gladovati, kolika god njihova želja za boljim izgledom bila.

Tako na dijeti znaju pokleknuti već prvi dan, a najpametnije što mogu uraditi je upisati se na vežbanje s prijateljem koji će ih praktično prisiliti da redovno vežbaju.

U svoj jelovnik treba da ubace više jogurta, ribe, integralnog pirinča, spanaća i supe.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka retko odlaze na dijetu, ali ako to učine onda je se i dobro pridržavaju. Obično su jako predani poslu i raznim zadacima, pa preskaču obroke u prvom delu dana, što im je najveća greška.

U dijeti treba da uvedu obavezan i obilan doručak, a u ostatak ishrane veće količine povrća poput celera, brokolija, kelja i klica.

Kako bi umirili glad, odličan je izbor posni sir.

Strelac

Pripadnici ovog znaka su jedni od onih koji se moraju dobro pomučiti kako bi smršali. Oni teško odolevaju keksu, grickalicama i narescima kojima ih drugi nude ako ih već sami nisu stavili ispred sebe.

Kako bi dijeta bila uspešna, važno je da unose što više C vitamina, luka i salate. Teško će smršati ako se istovremeno ne bave vežbanjem, jer su njihova odricanja premala da bi se sama po sebi značajno primetila na vagi.

Jarac

Pripadnici ovog znaka su poput Devica vrlo disciplinovani, oni sami odrede period u kojem će se ‘opustiti’ i malo ugojiti, kao i period nakon toga za mršavljenje.

Njima je pitanje idealne težine pitanje zdravlja, a najbolje je da u svoju ishranu uvedu supe od povrća, tunjevinu i puno svežeg povrća od kog mogu pripremati razne vrste salata.

Mogu sebi da dozvole i nešto slatko – ali povremeno, na primer da odrede jedan dan u nedelji u kojem će najviše uživati. Najveći su im neprijatelji testenina i kalorični sosovi.

RepublikaFoto: pixabay.com
A ovako ćemo izgledati na leto ako ne prestanemo

Vodolija

Pripadnici ovog znaka nemaju problema s dijetama, ali imaju s rutinom u ishrani koju one obično donose. Ne vole unapred planirati, kupovati namirnice i kombinovati jela, a najvažnije je da u šopingu hrane odbace sve ono kalorično – tako neće doći u izazov.

To se posebno odnosi na čips i alkohol u kojima inače uživaju. Kako nisu puno kod kuće, oni ni ne jedu puno, a ako su se ugojili znači da je reč o pogrešnom izboru namirnica.

Intenzivni treninzi brzo će im dati elana za mršavljenje.

Ribe

Pripadnici ovog znaka su skloni prejedanju i nakupljanju suvišnih kilograma, a najbolji način započinjanja dijete za njih je detoksikacija čajevima, povrćem, voćem i posnim mesom.

Posle nedelju dana „resetovanja“ organizma i izbacivanja nakupljenih otrova, treba postupno i u malim količinama da uvode ugljene hidrate koji ih najviše goje.

Teško izdrže dijetu, a dobro je da s njima istovremeno mršave partner ili prijatelj radi podrške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading