Droga, mafija, teror, smrt: Ova dva grada u Srbiji su u kandžama kriminalnih grupa

Autor: mediji, Republika

Hronika

18.11.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosna situacija u Kragujevcu i Aranđelovcu nikada nije bila gora, oba grada su u kandžama kriminalnih grupa, a droga i nasilje su na svakom koraku i tome se mora stati na put, tvrde upućeni nakon tragičnih događaja u ovim gradovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Česti obračuni lokalnih bandi, pucnjave, ubistva, tuče i i stradanje mladih od narkotika punili su proteklih meseci stupce crne hronike vestima iz Kragujevca i Aranđelovca.

- U martu je isplivao snimak brutalnog napada u prepunom kafiću u Aranđelovcu. V. P (35) sumnjiči se da je sa još nekoliko prijatelja napao i pretukao sugrađane N. G (31) i S. R. (36). Naočigled brojnih gostiju, među kojima su bile i majke sa decom, u brutalnoj tuči potezao se i pištolj, koji je pao pored šanka. Ovaj događaj uznemirio je javnost - kaže naš izvor upućen u dešavanja u ova dva grada i dodaje:

RepublikaFoto: facebook.com
Predozirala se: Sofija Siljanoski

- Početkom novembra usledio je novi šok za Aranđelovčane. Petnaestogodišnja devojčica preminula je nakon što je uzela tabletu ekstazija, a diler koji joj je prodao drogu je uhapšen. Nakon ove tragedije usledili su protesti građana koji žele da upozore na narko-bande koje haraju gradom.

U Kragujevcu se od maja dogodilo nekoliko incidenata, a građani najviše strahuju od dva kriminalna klana.

- Filip Kostić (26), fudbaler Hamburga i reprezentacije Srbije, i njegov brat napadnuti su u maju u jednom kragujevačkom noćnom klubu, kada je došla grupa mladica koja je poznata po nasilničkom ponašanju. Filipov brat (33) teško je povređen. Četvorica napadača su uhapšena, ali su nakon saslušanja puštena - priča naš sagovornik.

 

U junu je u Kragujevcu od predoziranja drogom preminula tinejdžerka Marija Marković (17), a prilikom hapšenja mladića (18) koji je bio sa njom, nađena je velika količina narkotika.

- Zapanjujuće je da se droga, od koje se predozirala devojka, u ogromnim količinama nalazila bukvalno ispred nosa inspektorima - ispričao je tada izvor.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Rados Joksimovic
Radoš Joksimović

Crna serija u ovom gradu nastavila se u septembru ubistvom MMA borca Radoša Joksimovića (27). Policija je uhapsila Aleksu M. (21) zbog sumnje da je sa motora upucao Radoša.

- Najverovatnije je reč o sukobu zavađenih grupa koje se bave obezbeđivanjem lokala - kaže sagovornik.

U oktobru je u stanu u Kragujevcu pronađena mrtva glumica Ivana Mlađović (30), Plejbojeva zečica i glumica serije "Selo gori, a baba se češlja", dok je njen verenik Miloš K. bio u besvesnom stanju.

Sumnja se da su se Ivana i Miloš predozirali narkotikom, najverovatnije heroinom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nebitan

18.11.2018 21:36

Eto sta su otvorene granice, zapadna demokratija da ne smes u kafic od bandi.