Opljačkana kuća u Prilužju: "Mi radimo, oni nam ukradu! Moraćemo da se selimo"!

Autor: kossev.info

Hronika

18.11.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuća porodice Bojković u Prilužju obijena je i tom prilikom ukraden im je novac. Meštani Prilužja poručuju da su krađe česte u ovom kraju. Lopovi ne biraju ni vreme ni način, nestajala je stoka i mehanizacija, ali do sada, kako su ekipi RTK2 rekli, nije bilo slučajeva da se obijaju kuće.

U trenutku pljačke kuća Jovice Bojkovića bila je prazna. Lopovi su obili vrata, izvršili premetačinu i ukrali novac.

- Sin i snaja nisu bili tu, unuk radi u Kosovsku policiju, otišao je do Plemetine, kad se vratio kuća razbijena. Ja sam došao da vidim, bila je policija. To nije mogao lopov rukom da razbije, to je sigurno pajserom i ovi iz Vučitrna kažu da je 100 posto pajserom obijeno. Ušli su ovde, otišli su gore - kaže Živorad Bojković.

Da li će ih uhvatiti?

Jovičini otac i majka su veoma razočarani i uplašeni, kažu da se krađe u njihovom domaćinstvu nisu dešavale. Skeptični su da će lopovi biti pronađeni.

- Moj unuk kaže da mu je nestalo 200 evra, da li su uzeli više ili manje, sad ne mogu da kažem ništa, drugo ne znam šta da vam kažem, ja sam se izgubila. Tek ćemo da vidimo šta je nestalo. Uznemiri se čovek, radi, radi i za sat vremena nestane. U pet – šest sati oni rasturili, od kud sme on da dođe da rasturi tuđu kuću - ekipi RTK2 rekla je Ružica Bojković – Jovičina majka.

- Sinoć sam se iznenadio kad sam video vrata, to sam ja radio i moja deca, jedva sam stekao to. Baš sam postavio pitanje onom što je bio sinoć, kaže i mi ne možemo da znamo, to su oni koji žive od toga, od lopova, ti radiš oni ti ukradu. Sad dokle će ovo da traje, šta ćemo da radimo, već da se selimo odavde, nemamo drugi izlaz - dodaje Živorad Bojković.

"Kuću ne ostavljamo samu"

Meštani Prilužja poručuju da su krađe česte u ovom kraju. Lopovi ne biraju ni vreme ni način, nestajala je stoka i mehanizacija, ali do sada nije bilo slučajeva da se obijaju kuće.

- Nije svejedno kad čujemo tako nešto, svi su uznemireni, ali ništa od toga još uvek ne prestaje, svakodnevno se dešavaju krađe - rekla je Aleksandra Stanojević.

- Kuću ne ostavljamo samu, obavezno mora da bude neko tu, jer ako ostavimo samu, tu neko upadne. Ranije je bila krađa traktora i sad kradu čim osete da je kuća sama - rekao je Đorđe Aritonović.

- Držao bih krave još, živim ovde sa decom, treba mleko, ali kako da držim? Imao sam dve krave, prodao sam, hteli su da mi ukradu bika, srećom naišao sam. Ukrali su mi akumulator - kaže meštanin Prilužja.

Kosovska policija je izvršila uviđaj. Iako je ekipa RTK2 više puta u toku dana pokušala da dobije komentar Kosovske policije, u tome nije uspela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading