(VIDEO) Gledali smo kako čovek gori, a nismo mogli da mu pomognemo: Potresno svedočenje očevidaca požara na Novom Beogradu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

17.11.2018

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki požar koji se sinoć dogodio na Novom Beogradu dobio je strašan epilog - stanar M. B. (63) je stradao u svom domu na u Gandijevoj 132 u Bloku 63.

RepublikaFoto: youtube.com/sale
Požar u višespratnici na Novom Beogradu

Najpre se zapalio stan u kom je živeo M. B. na 13. spratu, a vatra se potom proširila i na dva sprata iznad. Komšije su pokušale i da pomognu nesrećnom čoveku i da ga izvuku iz stihije, ali nisu u tome uspeli.

Stanari pričaju i da je njihov komšija u stanu živeo sam od kako mu je pre godinu dana umrla majka, da je bio teško pokretan, a da je prostor bio pun starih novina.

Kako je za "Blic" ispričao očevidac tragedije, žrtva je u toku požara izašla na terasu i vikala dozivajući decu.

 

 

- Dozivao je u pomoć, vikao je, ceo komšiluk se orio, bilo je jezivo. Svi smo i dalje potreseni, gledali smo kako čovek gori, a nismo mogli da mu pomognemo - započeo je izjavu komšija Goran Arbanas koji se zatekao u blizini stana koji je izgoreo.

Vatrogasci sa šest vozila su se izborili sa požarom, a uzroci tragedije se još utvrđuju. Svedok dodaje i da vatrogasci nisu mogli da nađu tačnu adresu na kojoj se desio požar, što je za komšije bilo još stresnije.

- Blokovi su vrlo nezgodni i dosta je ljudi zvalo vatrogasce i davali su im pogrešne instrukcije. Neki su govorili Nehruova, neki Gandijeva ulica... Prvo se osetio dim, kada smo izašli napolje, sve se odvijalo velikom brzinom. Bilo je užasno - rekao je za "Blic" očevidac Goran Arbanas.

Novobeograđani navode i da se čulo nekoliko slabijih eksplozija, a miris paljevine osećao se i dva bloka dalje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading