Krivične prijave protiv 5 osoba za nelegalnu gradnju u Novom Sadu

Autor: Republika

Hronika

17.11.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Novom Sadu podnela je krivične prijave protiv pet odgovornih osoba, osumnjičenih za izvođenje građevinskih radova u Dositejevoj ulici bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima, čime su ugrozili sigurnost susednog stambenog objekta i prouzrokovali veliku materijalnu štetu.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Protiv dvoje Novosađana, navodi se u policijskom saopštenju, vlasnika (50) i odgovornog lica u građevinskom preduzeću (64), podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su učinili tri krivična dela, građenje bez građevinske dozvole, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Za građenje bez građevinske dozvole krivična prijava tereti još jednog Novosađanina (29), a 35.godišnjak iz Novog Sada i 47.godišnji Sirižanin osumnjičeni su za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sredinom avgusta ove godine zid kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu obrušio se, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susednoj parceli počeo da kopa temelj.

Investitor je Stambena zadruga "Astra plan" čiji je vlasnik Milorad Živković, ovlašćeni predstavnnik Dobrila Knežević, a izvođač radova bio je "Euroinvest 021", čiji je vlasnik i zastupnik Nikola Savić. Stanari porušene kuće najpre su smešteni u hotele koje im je obezbedio Grad Novi Sad na mesec dana, posle čega su dobili novac da iznajme stan na šest meseci. 

Iako je odgovornima inspekcija naložila da objekat u Dositejevoj 11 saniraju i vrate ga u prvobitno stanje, to do danas nije učinjeno.

Po nalogu javnog tužioca, svo petoro su, uz krivičnu prijavu, privedeni na saslušanje Osnovnom javnom tužilaštu u Novom Sadu, saopštila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading