Naređeno veštačenje Šarićevih miliona: Tužiocu sumnjivo poreklo novca narko-bosa

Autor: Alo, Republika

Hronika

16.11.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu prihvatilo je juče predlog odbrane Pljevljaka Darka Šarića (47) u postupku za pranje 22 miliona evra da se tokom finansijsko-ekonomskog veštačenja u obzir uzme i presuda crnogorskog suda kojom su njegov brat Duško Šarić i Jovica Lončar pravosnažno oslobođeni optužbi da su oprali 19,2 miliona evra od prodaje narkotika.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Tome se usprotivio zamenik tužioca Saša Ivanić, koji je rekao da se dokazi ne mogu pribavljati iz druge države, ali sud nije uvažio njegov predlog.

Tužiocu je replicirao i Šarićev kum Nebojša Jestrović, koji mu je rekao da postoji i međunarodna pravna pomoć za ova pitanja.

Sudija Siniša Petrović prihvatio je da se uzmu na uvid izveštaji, uverenja i rešenja o poreklu imovine Darka Šarića, koji tvrdi da je legalno stekao 45 miliona evra.

Sud je delomično prihvatio predloge advokata Radovana Štrpca, ali nije uzeo u obzir poslove Mileta Jerkovića i prevare koje je činio, kako je navela odbrana.

Suđenje se nastavlja 14. januara, u 9.30, do kada bi trebalo da bude završeno ekonomsko-finansijsko veštačenje porekla novca Darka Šarića i ostalih optuženih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading