(FOTO) Užas! Ovako izgledaju spaljeni automobili u Nišu!

Autor: D. I.

Hronika

15.11.2018

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niški piromani nastavili su u noći između srede i četvrtka vatreni pir na parkinzima i ulicama grada.

RepublikaFoto: ST/D. I.

Oko četiri sata u četvrtak ujutro, na parkingu kraj Bulevara Nemanjića kod zgrade "Lepa Brena", upaljen je, po svemu sudeći, prvo "foksvagen polo" beogradske registracije, a potom se požar proširio na još tri automobila niške registracije. Desno na kombi "foksvagen", levo na "reno klio" i ispred na "opel astru". "Polo", "reno" i kombi potpuno su uništeni dok je "astri" vatra zahvatila samo zadnji deo. Samo brza intervencija niških vatrogasaca sprečila je da se požar proširi na još dvadesetak automobila na ovom parkingu.

RepublikaFoto: ST/D. I.

Ujutro je obavljen uviđaj, ali nema zvaničnog saopštenja o uzroku požara osim potvrde da je izbio u 3.55 časova i da je rad u toku.

Prema kazivanju očevidaca vatri je prehodila potmula eksplozija.

RepublikaFoto: ST/D. I.

- Mene su iz sna trgle sirene vatrosaca i polcije. Video sam sa prozora kako gore automobili na parkingu, a komšija reče da ga je probudila eksplozija, a da je potom suknula vatra - kaže jedan stanar.

Sudeći prema brzini širenja vatre očigledno da je reč o namernoj paljevini, pa se veruje da je ovo samo nastavak crne serije podmetanja požara na automobilima u Nišu.

RepublikaFoto: ST/D. I.

Prošle godine je razračunavanjem političkih neistomišljenika upaljeno desetak automobila, a plamtela su i vozila policije i policijskih službenika. Ukazom ministra policiije smenjen je zbog požara tadašnji načelnik polciije. Dolaskom novog načelnika nekoliko piromana je idnetifikovano i priznali su da su radili po nečijem nalogu. Međutim, sva dela nisu rasvetljena, a automobili su ponovo počeli da plamte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading