Velika akcija policije: Uhapšena 22 prevaranta i pljačkaša!

Autor: Republika

Hronika

14.11.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 22 osobe.

Ilustracija

Kako se navodi, zbog istih krivičnih dela podnete su krivične prijave protiv 16 osoba, među kojima je i troje maloletnika.

U jednoj od akcija sprovedenih prethodnih dana, policija je uhapsila M.P. (37) zbog sumnje da je pribavio falsifikovani ugovor o prodaji nepokretnosti za jedan stan, navodno zaključen između sada pokojne žene kao prodavca i njega kao kupca.

On je osumnjičen da je zatim falsifikovani ugovor predao u javnobeležničku kancelariju, overio fotokopiju predmetnog ugovora i overen ugovor predao u katastar nepokretnosti opštine Stari grad, na osnovu čega se upisao u listu nepokretnosti kao vlasnik stana, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 100.000 evra. Policija je u Beogradu uhapsila bugarske državljane I.D.G. (40) i A.F.N. (56) zbog sumnje da su dolazili do Kliničkog centra Srbije i drugih zdravstvenih ustanova na teritoriji beogradske opštine Savski venac, uzimali od pacijenata i medicinskog osoblja mobilne telefone i novčanike, a potom ukradene platne kartice zloupotrebljavali na bankomatima.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv šezdesetčetvorogodišnje žene zbog osnova sumnje da je izvršila šest krivičnih dela prevare i krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti. Ona je osumnjičena da je u periodu od aprila do septembra putem sredstava javnog informisanja vršila apel za pomoć i otvarala fondove za uplatu novca sebi i ćerci, lažno prikazujući njihovo teško materijalno i zdravstveno stanje kroz falsifikovanu medicinsku dokumentaciju. Osumnjičena je i da je od marta do oktobra iz humanitarnih fondova crkvenih institucija Srpske pravoslavne crkve neosnovano dobijala i koristila pogodnosti u vidu novčanih uplata i prijema paketa sa robom široke potrošnje po ličnoj aplikaciji na osnovu lažnog apela za pomoć.

Policija je u Smederevu podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnje žene koja je osumnjičena da je izvršila prevaru pošto je od oštećene uzela zlatan nakit u vrednosti od oko 60.000 dinara kako bi skinula crnu magiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading