Zoran Marjanović prvi put o zločinu posle pritvora: Jecinog ubicu gledao sam oči u oči!

Autor:

Hronika

12.11.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (40) prvi put je od izlaska iz desetomesečnog pritvora otvoreno pričao o ubistvu svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović (33). U razgovoru sa Nenadom Šipkom, direktorom Centra za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, on je ostavio kao otvorenu mogućnost da je Jelena ubijena na drugom mestu, ali je izrazio sumnju da se 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči sreo oči u oči s ubicom!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com

Kriju dokaze

- Kriju se ljudi koji su tog dana bili na nasipu. Nigde se ne pominju, a gledali smo se oči u oči! Mnogo toga ima što je tu zacementirano, i to debelo zacementirano - rekao je Marjanović, aludirajući na to da neko pokušava da sakrije dokaze u ovom slučaju.

Zoran je otkrio i da je jedino što želi to da se ovaj slučaj konačno razreši i da se pronađe ubica njegove supruge. On je naveo i da nije isključeno da njegova suprug nije ubijena na nasipu, kako se u optužnici tvrdi.

- Da, da, moguće je da Jelena udarce koji su doveli do njene smrti nije primila na tlu nasipa i u vodi kanala - rekao je Marjanović.

Direktor CFI Nenad Šipka kaže za Srpski telegraf da je ovim konačno potvrđena teza koju je ovaj Centar od početka rada na slučaja zastupao!

Šipka: Zoran je potvrdio našu tezu, da je moguće da je Jelena ubijena na drugom mestu

- Centar za forenzička istraživanja ovim želi da ukaže da smo pozivom Zorana Marjanovića, nakon godinu i po dana osporavanja naše struke i nas kao stručnjaka od strane raznih ljudi, konačno dobili potvrdu od samih aktera događaja na nasipu u Borči! A to je da Marjanović ostavlja otvorenom mogućnost da se ubistvo nije dogodilo na nasipu, te da je Jelena naknadno dovezena i bačena u kanal - kaže Šipka.

Veštačenje baznih stanica namešteno?

Marjanović se u razgovoru sa Nenadom Šipkom osvrnuo i na veštačenje baznih stanica kojima je utvrđeno da je u trenutku ubistva supruge bio u njenoj neposrednoj blizini, a što je jedan od glavnih aduta tužilaštva u istrazi protiv njega. On je naveo da je veštačenje baznih stanica od 17. januara 2018. urađeno mimo svih pravila.

- Ne znam da li imate informaciju da su tog 17. pojačavane bazne stanice, i to je sve rađeno bez prisustva advokata na licu mesta?! To veštačenje je odrađeno van propisa, a ima tu još puno toga - rekao je Zoran u razgovoru sa Šipkom.

Ljudski gest

Šipka navodi da ovo pokazuje da 3D analiza, kao i dopuna iste, ima uporište u stručnoj analiza i da dokažemo javnosti da Centar može da se nosi s bilo kojim slučajem, bez obzira na osporavanja raznoraznih ljudi.

2 godine i 7 meseci prošlo od zločina

- Naš jedini motiv je da se rekonstrukcijom utvrdi kada je i kako ubijena Jelena i da se pronađe krivac. Poziv Zorana Marjanovića bih protumačio ljudskim gestom čoveka koji podsvesno ili svesno želi da se pronađe ubica njegov žene - dodao je direktor CFI.

Podsetimo, optužnica protiv Zorana Marjanovića, koji se tereti za ubistvo supruge, ponovo je početkom oktobra vraćena na dopunu istrage kojom će, između ostalog, ponovo biti saslušana njihova ćerka Jana (6), koja je kobnog dana bila sa njima na nasipu.

HRONOLOGIJA ZLOČINA

2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović

3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči

15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen Zoran Marjanović

9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića

20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu

27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica

12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode

9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica

8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading