Otkrivamo: Grobar u policiji zbog čitulje Firiću

Autor: Republika

Hronika

11.11.2018

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Famozna čitulja data hrvatskom navijaču Ante Firiću i dalje talasa Partizanove navijačke krugove! Rade Petrović zvani Rade Seljak, jedan od viđenijih pripadnika frakcije "grobara" koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi, došao je čak u policiju da prijavi da nije on dao čitulju, ali i da se ogradi od Filipa Koraća!

Preminuo na autoputu: Ante Firić

Podsetimo, nakon pogibije Firića u "Večernjim novostima" se pojavila čitulja uz poruku "Počivaj u miru, brate" potpisana sa "Kimi, Rade, Goksi i Korać".

Navijačka frakcija poznata i kao "kimijevci" se odmah ogradila tvrdeći da ne stoji iza čitulje, ali je Rade Petrović otišao dalje.

 

 

- On se po svemu sudeći sam prepoznao u čitulji, za koju je želeo i da prijavi istražnim organima da je nije on pisao. Tvrdio je da su Goksi i Kimi njegovi drugari, ali da to nije i Kora. Rekao je da ga zna samo preko interneta i novina - navodi naš izvor.

 

Nadležni tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela u prijavljenom, što je svakako kristalno jasno. Ono što nije jasno šta je bio Petrovićev motiv da policiji ispriča da nije on dao čitulju i da podcrta da nema veze sa Koraćem.

 

 

 

Splitski navijač Ante Firić poginuo je 16. oktobra dok je, po navodima hrvatskih medija, pokušavao da pretrči auto-put kod Ivanić grada kada su ga pregazila tri automobila i usmrtila na licu mesta.

 

Firić je u žižu javnosti dospeo u decembru prošle godine, kao jedan od splitskih huligana koji su izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana. Firić je tada bio teško povređen, jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predelu leđa.

 

Nakon nereda na derbiju, on je sa ostalim navijačima priznao krivicu za nerede i sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu, pa su osuđeni na kazne zatvora od četiri do šest meseci. Nakon što su odslužili kazne proterani su iz Srbije.

Kimi, Korać, Firić - ima neka tajna veza

RepublikaFoto: Starsport

Prema ranijem pisanju medija, vezu između Firića, "kimijevaca" I Koraća, inače desne ruke Luke Bojovića, čini upravo 16. minut pomenutog 156. večitog derbija, upamćen kao krvavi derbi.

Kako se tada govorilo u javnosti, upravo Korać je direktno upravljao krvavim pokušajem preuzimanja tribine stadiona u Humskoj i pomogao da se angažuju hrvatski huligani da pomognu u zauzimanju tribine  jednoj grupi navijača Partizana.

Svi hrvatski navijači privedeni su istog dana, naime sa njima su se sukobile druge navijačke grupe Partizana i skinule ih gotovo do gole kože. Isprebijane i gole, od pravog linča, spasavala ih je srpska žandarmerija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading