Posle mesec dana u pritvoru: Huligani iz Beton hale pušteni da se brane sa slobode

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

10.11.2018

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmorica huligana koji su uhapšeni zbog demoliranja kluba "Komitet" u Karađorđevoj ulici u centru Beograda optuženi su za nasilničko ponašanje, pa pušteni iz pritvora Centralnog zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/ KRIK - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije
Vandali prilaze klubu u Beton hali

Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva za ovo krivično delo optuženi su Miloš Hrkman, Predrag Košprdić, Miloš Čičković, Aleksandar Vidojević, Mladen Vučetić, Marko Milosavljević i Stefan Bjelivuk.

Kako "Blic" saznaje, sva sedmorica optuženih su po optuženju pušteni iz Centralnog zatvora u kom su se nalazili od hapšenja početkom oktobra.

Trojica huligana koja su učestvovala u brutalnom napadu na beogradski klub "Komitet" puštena su da se brane sa slobode, dok je preostalima određen kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

Odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu, prošlog četvrtka, pritvor je ukinut trojici pripadnika grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja. Na slobodi su se našli Belivuk, Vidojević (poznatiji kao Aca Rošavi) kao i Mladen Vučetić.

 

 

Istog dana, određen je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom - nanogicom, četvorici njihovih saučesnika. Nanogicu su dobili Hrkman, prvi uhapšeni zbog napada na "Komitet", Košprdić, Čičković i Milosavljević. U Prvom osnovnom sudu potvrdili su za "Blic" ove informacije, a u pisanom odgovoru dodaju:

- Prvo osnovno tužilaštvo je stavilo predlog da se licima H. M., K. P. i Č. M. produži pritvor, dok za preostalu četvoricu to nije učinilo. Prema četvorici okrivljenih sud je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana ocenivši da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti izvršenje krivičnog dela - navode u sudu.

Ovi huligan početkom oktobra upali su u klub "Komitet" u Beton hali, naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali su u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom.

Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe. Huligani, svi u crnom i većina sa fantomkama na glavama ili kapuljačama, flašama, stolovima i stolicama gađali su preplašene goste kluba koji je otvoren samo veče pre toga.

Ljudi Velje Nevolje

Svi pripadnici uhapšene grupe okupljeni su oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, a povezuju se sa navijačkom grupom "Janjičari", grupom navijača Partizana. Konkretno odani su i "pod kontrolom" Belivuka. Veljko Belivuk (32), jedan je od vođa navijačke podgrupe "Janjičari", koji hapšen je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića, 30. januara u centru Beograda.

On je inače pripadnik obezbeđenja različitih beogradskih klubova i splavova, a sudovima i policiji je dobro poznat po nasilničkom ponašanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading