BUKTI POŽAR NEDALEKO OD MERDARA: Vatra zahvatila tri velika područja, vatrogasci na izmaku snage

Autor: S.R.

Hronika

05.11.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne ekipe i šumari Šumske uprave u Kuršumliji čitavu noć su gasili požar koji je izbio u planinskom selu Kupinovo i koji je zahvatio ogromnu provršinu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vatra zahvatila tri velika područja, vatrogasci na izmaku snage

Po prvoj proceni samo juče pod požarom je bilo stotinak hektara.  Gorele su livade i šiblјaci, a požar je pretio da se dalјe proširi. Prvo su zaštićene kuće u ovom pojasu koji je blizu administrativnog prelaza Merdare, pa na svu sreću nema povređenih.

- Najugroženija područja su prema Kupinovu, Mehani i Kosaničkoj Rači. Zahvaćena je i šuma, a ekipe vatrogasaca i šumara iz cele Toplice se nalaze na terenu. Pokušavaju da ugase vatru, ali je teško, jer gore velike površine na tri različita mesta - potvrdio je naš izvor.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vetar otežava vatrogascima posao

Prema svedočenju meštana, prvi znaci požara pojavili su se još u petak, ali je u nedelju popodne došlo do požara širih razmera.

Prema nezvaničnim informacijama uzrok požara je najverovatnije ljudska nemar.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Požar se vrlo brzo širi

U subotu je na teritoriji Topličkog okruga izbilo više od petnaest požara, zahvaljujući  pojedincima koji čiste svoje njive od šiblјa uz pomoć požara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading