Završeno suđenje za pokušaj ubistva: Ovaj trag odao Cvijetića da je pokušao da ubije Žapca!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

03.11.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave koji se tereti za pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića zvanog Žabac i za podmetanje bombe pod automobil Tomislava Bokana, nekadašnjeg direktora JP "Urbanizam" i lidera Pokreta "Drina – Dinara – Dunav".

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Nebojša Tubić Žabac

Cvijetiću će presuda biti izrečena 7. novembra, a zamenik Višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević u celosti ostajući kod optužnice istakao je u završnoj reči da je 2012. godine u baštu picerije "Aleksandar" ispaljeno 12 hitaca iz "škorpiona", i da je jedan metak pogodio Nebojšu Tubića u glavu, te da je na nekoliko čaura pronađenih na licu mesta DNK veštačenjem Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno postojanje mešanih tragova među kojima su i Cvijetićevi.

- Smatram da je odbrana okrivljenog, da u vreme pucnjave nije bio kod picerije "Aleksandar" u suprotnosti sa dokazima, kao ni odbrana da je moguće da njegovi biološki tragovi na veštačenim čaurama potiču iz vremenema kada je na crnom tržištu kupovao municiju kada je radio kao obezbeđenje i rukama dodirivao municiju koja mu je nuđena na prodaju i vratio je u kesu iz koje je uzimao – objasnio je Jakovljević. Prema njegovim rečima, okrivljeni je sa umišljajem pokušao da liši života više osoba i sa udaljenosti od oko 13-14 metara iz „škorpiona“ ispalio 12 hitaca, jedan kraći i jedan duži rafal. Cvijetićev advokat Dejan Kljajić je u završnoj reči rekao da su svedoci i očevici na suđenju izjavili da osoba koju su videli na licu mesta nije njegov klijent.

- Tubić je u istrazi i na suđenju izjavio da osumnjičeni ne liči na osobu koja je pucala. Dakle, on može biti osuđen samo za nedozvoljeno oružje ‘’zbrojovku’’ koja mu je nađena u iznajmljenom automobilu – zaključio je Kljajić. Podsetimo, Cvijetić je uhapšen u maju prošle godine pošto je pokušana njegova otmica. Petočlana grupa pokušala je da ga otme u novosadskom naselju Detelinara.

Uz pretnju pištoljem oni su pretukli Cvijetića i ubacili ga u gepek "audija", nakon čega su se dali u beg. Ubrzo se u jurnjavu uključila i policija, koja je blokirala grad, a otmičari su sustignuti u Sremskoj Kamenici, gde je dvoje uhapšeno, a kasnije privedeno još troje. Cvijetiću su lisice stavljene odmah pošto je zbog prebijanja tokom otmice pušten iz bolnice. Izvori su tada rekli da je nova metoda upoređivanja DNK omogućila da se reše dva stara slučaja za koja mu se sada sudi.

Njegov DNK uzet u bolnici poklopio se sa onim nađenim na mestu pucnjave i onim gde je bačena bomba i tako su rešeni zločini čija je istraga godinama tapkala u mestu. Cvijetić je inače više puta osuđivan na zatvorsku kaznu od šest godina zbog krađe, a i uslovno zbog nanošenja lakih telesnih povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading