Pokrenuta istraga protiv 11 osoba zbog prevare sa stanovima u Beogradu

Autor: Tanjug

Hronika

02.11.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u saizvršilaštvu" doneta je protiv Zorana Rankovića, Aleksandra Lalića, Vladimira Milanovića, Gorana Đurđevića, Nikole Jolovića, Dragana Živkovića, Dragana Negovanovića, Petra Miščevića, Jožefa Pavlova, Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Nakon saslušanja, tužilac je predložio da se u odnosu na sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Petar Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera. 

Pritvor je predložen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića i Vučićevića, a za Đurđevića i Pavlova mera zabrane napušanja boravišta. 

O predlogu za pritvor i mere danas treba da donese odluku sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Kako je juče saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene. 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je urađena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading